RoiMeloo keskustelupalsta

Melonta => Koskimelonta => Topic started by: Hannu V. on 26 May, 2006, 11:59

Title: Marraskoskella melottavaa
Post by: Hannu V. on 26 May, 2006, 11:59
Antti K. ja allekirjoittanut piipahtivat torstai-iltana Ounasjokivarressa (n. 40 Roista) tarkastamassa Marraskosken tilanteen. Ennakko-odotuksiin nähden paikka oli oikein positiivinen kokemus.

Kosken niskalla vasemmalla puolella (ylhäältä katsottuna) on pari stopparia, jossa ainakin sivuttain surffailu onnistuu ihan kohtuullisesti. Akanvirratkin pelittävät, joskin virran tuntuivat Raudanjoen jälkeen vähän turhan väkeviltä - eskimoita joutui vääntämään useammankin kerran peräkkäin.

Toisella puolella melkein kosken yläosassa on hieno ja helppo kaatuva aalto, jossa oli ilo surffailla. Aallossa pysyy kohtuullisen hyvin, joskin se tahtoo purkaa turhan helposti reunoista. Miinuspuolena on puuttuva akanvirta, eli paluu tapahtuu kantamalla kajakki rannan kautta ylös. Patikointia ei kutenkaan tule kuin satakunta metriä. Oikein hyvä aalto aloittelevallekin koskimelojalle (paljon Oikaraista helpompi) ja alapuolisessa virrassa on helppo ja turvallinen vääntää eskimo.
Title: Marraskoskella melottavaa
Post by: OS on 26 May, 2006, 19:34
Joskus viime vuosituhannella käytiin aika useasti Marraskosken niskalla melomassa. Tulva-aikana siellä ei oltu, vaan lähinnä kesävesillä. Seuran slalommelojille se oli hyvä paikka harjoitella.

Isompien kuohujen melojille sieltä ei kesäaikaan löydy haastetta, mutta semmoista perusmelontaa, lähinnä virranrajoissa pyörimistä, siellä voi hyvinkin harrastaa.

Vähemmän koskissa meloneille tuo oman jännityksensä joen leveys. Yleensä  melotaan kapeammilla joilla, mutta Ounasjoki on sen verran iso joki, että rannat ovat aika kaukana.

Vieläköhän sinne pääsee peltotietä rantaan kosken niskalle, oli oikein hyvä paikka lähteä vesille.
Title: Marraskoskella melottavaa
Post by: Anonymous on 26 May, 2006, 21:40
Viellä pääsee peltotietä.

Antti