RoiMeloo keskustelupalsta

Yleiset => Tapahtumat => Topic started by: HenriW on March 13, 2019, 03:44:17 pm

Title: Melonnanohjaajakurssi 23.-26.5.2019
Post by: HenriW on March 13, 2019, 03:44:17 pm
Kurssi painottuu virtaavaan veteen ja helppoihin koskiympäristöihin. Varsinainen koskimelontakokemus ei ole osallistumisen edellytys, mutta hyödyksi on, jos osallistujat ovat meloneet helpossa virtaavassa vedessä. Kurssilla melotaan monipuolisesti retki- ja koskikajakeilla sekä avokanootilla ja harjoitellaan ohjaus- ja pelastustoimintaa järvi- ja jokiympäristöissä. Kurssiin sisältyy kirjallinen ennakkotehtävä.

Melonnanohjaajat vastaavat melontaseurojen, oppilaitosten ja yritysten melonnan perustoiminnasta. He voivat vetää helppoja retkiä suojaisilla sisävesillä ja noin luokan I tai helpommissa koskiympäristöissä. Usein melonnanohjaajat toimivat ohjaajina myös melonnan peruskursseilla. Pääsyvaatimuksena kurssille on 18 vuoden ikä, melonnan mahdollistava terveydentila ja fyysinen kunto, 200m uimataito + 50m uimarin hinaus melontavarusteissa (liivit päällä molemmilla), vähintään yhden vuoden melontakokemus sekä kokemusta melonnan ohjaamisesta esimerkiksi apuohjaajana ja sujuva kajakin / kanootin käsittelytaito. Käsittelytaito osoitetaan kurssin aikana Melonta- ja soutuliiton tason 2 taitokokeella. Myös muu vastaavan tasoinen taitotodistus käy.

Ohjelma:

Paikka: Rovaniemi (Ounasjoki, Kemijoki, Raudanjoki). Kurssin aluksi kokoonnutaan Rovaniemen melojien vajalle (Ounaspaviljonki, Rovaniemi), jonne kurssi myös päättyy.
Aika: To 23.5. klo 17-21, pe 24.5. klo 17-21, la 25.5. klo 9-18, su 26.5. klo 9-16. Yhteensä 24 h, josta vesillä 18-20 h. Ennakkotehtävään kannattaa lisäksi varata aikaa noin 4 h.
Osallistujamäärä: 5-10 henkeä
Hinta: 200 e. Kurssi maksetaan erillisen laskun perusteella.
Hintaan sisältyy: Koulutus ja materiaalit sekä Melonta- ja soutuliiton materiaali- ja rekisteröitymismaksu (50 eur), melontakalusto (kajakit, kanootit, melat, kypärät, heittoköydet, hinausvyöt ym.) 
Hintaan ei sisälly: Ruokailut, majoitus, kuljetukset, vakuutukset (Rovaniemen Melojilla on toiminnanvastuuvakuutus, mutta osallistujien pitää huolehtia omista tapaturma- ym. vakuutuksistaan itse)
Kouluttaja: Melontakouluttaja Tapio Nykänen
Varustus: Henkilökohtaiset melontavarusteet (kuiva- tai märkäpuku, myös laadukas anorakki-housut -yhdistelmä käy, kelluntaliivit, soveltuvat kengät, tarvittaessa vaihtovaatekerta pakattuna kuivasäkkeihin) sekä melonnan turvaohjeen määrittämä retkenjohtajan varustus (https://www.melontajasoutuliitto.fi/@Bin/1327542/Melonnan+turvallisuusohje+2012.pdf, s. 2). Retkiruoat ja juomat erityisesti lauantai- ja sunnuntaipäiville.

Lisätiedot koulutusjärjestelmästä: http://www.melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus/ohjaajakoulutus/
Ilmoittautuminen ja lisätiedot kurssista: Melontakouluttaja Tapio Nykänen, tanykane@gmail.com tai +358405226693

Huom! Sitovat ilmoittautumiset kurssille 10.05.2019 mennessä.