RoiMeloo keskustelupalsta

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - ola

1
Myydään Pyranha s6 pelipaatti. Alle 70 kiloiselle melojalle. Kajakki on todella vähän melottu ja hyvässä kunnossa. Sijaitsee Rovaniemellä. Vuosimalli n. 2004. Hinta 350 euroa. Lisätietoja:
Lieven Derycke 040-8203535
2
Kävin laskemassa joen pariin kertaan ja hyvä oli. Erittäin hyvä. Helpompi kuin aikaisemmin mutta riskit vähän isommat. Uinnit on pitkiä kun rantoihin ei varmasti pääse mutta laskulinjat leveitä. Pari puuta puoliksi joessa mutta helppo väistää. Yksi puu kokonaan joen poikki mutta alla oli 1,5m tilaa ja vain 3 oksaa alaspäin. Siinä kohtaa ei saa ryssiä. Sivuttain pitää pystyä liikkumaan. Mutta vettä poikkeuksellisen paljon joten kiviin ei tarvitse kolistella ja kosket vauhdikkaita ja hauskoja. Kokeneille koskimelojille.
3
Vesille! / Päiväretki Kuusamoon
14 May, 2015, 00:50
Kiinnostaiskos ketään lähteä päiväretkelle Kuusamoon. Lähtis aamulla, laskis Kuusinkijoen ja Aventojoen ja tulis takas Rolloon. Pe, la tai su.
4
Tapahtumat / Kuusamon Kitkajoki
30 July, 2014, 20:33
Kitkajoen viikonloppu lähestyy. Tämä on ennakkotiedotus. Ajankohtaan on ehdolla 3 vaihtoehtoa:
- 22.-24.8.
- 29.-31.8.
- 12.-14.9.

Siis jonakin näistä viikonlopuista on tarkoitus lähteä melomaan ja uimaan koskeen. Ilmoitan viikonlopun heti kun saan tietää koska saan töistä vapaata ja käsivarteen on kasvanut uusi nahka.

Ohjelma tulee olemaan seuraavanlainen:
- Perjantaina majoitus Basecamppiin ja peuhausta Myllykoskessa kunnes tulee pimeä.
- Lauantaina lasketaan Kitkajoen yläosa
- Sunnuntaina vuorossa Kitkan alaosa ja paluu kotiin.
5
Ilmoitukset / Palaute / Prijon
15 June, 2014, 19:01
Prijonin koskikajakissa pari läpireikää sekä penkki rikki/irti. Reijät on varmaan ollu siinä jo pitkään, ne on siis porattuja reikiä. Olli väsäs väliaikaisen korjauksen teipillä että voitiin käyttää paattia koskikurssilla. Kajakki siis edelleen huonohko.
6
Heipparallaa.
Tässä koskikurssia vetäessäni totesin seuran koskikaluston olevan tietyllä tapaa heikonlainen. Meillä on freestylekajakkeja joilla ei tee perus-/koskikursseilla mitään. Meidän laskupaateista loppuu koot melko nopeasti ja ne on pääasiassa jämäkämpiin koskiin tarkoitettu eli turhan pulleita ja anteeksiantavia lähijokiin. Esimerkiksi kuudelle M-koon ihmiselle on vaikea löytää järkevää koskikalustoa.

Vetoankin seuran kajakkihankintoja tekeviin ihmisiin että voisiko jatkossa hankintoja tehdessä painottaa hieman monipuolisempiin ja opetuskäytössä toimivimpiin malleihin.

Ilmoille heitän heti esimerkin joka toimisi peruskursseilla, koskikursseilla, lyhyillä (20km) retkillä, jokiretkillä ja kaikilla seuran järjestämillä koskimelontareissuilla.

http://www.erakettu.com/index.php/action/view/id/716/module/newsmodule/src/%40random440ece361797b

Tuommoisilla kajakeilla ei myöskään tarvitsisi enää tuhlata aikaa jalkatukien ruuvaamiseen. Näissä säätö tapahtuu narusta vetämällä kajakissa istuen. Kursseilla ja retkillä siihen menee usein valtavasti aikaa että saadaan kajakit sopiviksi kun ollaan kuitenkin ensimmäisiä kertoja niitä säätämässä.

Minun mielestä seuralla ei muunlaisia kajakkeja juuri tarvisikaan olla. Erikoiskajakkeja tarvitsevat hommaavat yleensä tarpeilleen sopivan kajakin omaksi.

7
Vesille! / Boater crossin sm-kisat
09 June, 2014, 23:56
Ajatelin lähteä viivalle. Oisko muita lähtijöitä? Jos menis lauantai iltana Taivalkoskeen ihan huvikseen luuppailemaan ja sitten sunnuntaina kisaan. Temppumelontaan en aikonut osallistua.

https://melontajasoutuliitto-fi.directo.fi/@Bin/545015/Freestyle+ja+boaterX+SM2014.pdf
8
Vesille! / Trollille perjantaina
03 June, 2014, 23:51
Ollaan menossa pe aamuna Trollille. Lähdössä 2 melojaa ja 2 autoa, mukaan siis mahtuu jos kiinnostaa.
Lähtö pe 08.00 ja matkalla melotaan ainakin Varjisån ja ehkä jotain muuta. Takasin lähetään su aamuna ja paluumatkalla Kukkolankoskeen peuhaamaan.
9
Tapahtumat / Koskimelontakurssi 1
09 May, 2014, 12:15
Tervetuloa koskimelontakurssille!

Pvm: 10.6.-12.6.
Kello: 18.00-22.00
Paikka: Ounaspaviljonki/Vikaköngäs

Päivien kestot n. 4h

Kurssi alkaa Ounaspaviljongilla 10.6. kello 18.00. Käymme ensin läpi hieman teoriaa ja kalustoa jonka jälkeen siirrymme Raudanjoen Vikakönkäälle.

Kurssin aikana opettelemme lukemaan koskia rannalta ja kajakista, melontareitin valintaa, pelastautumaan ja pelastamaan, turvavälineiden käyttöä, melomaan koskea ylös, alas ja sivuille ja myöskin uiminen koskessa tulee tutuksi.

Viimeisenä päivänä laskemme Raudanjoella Vikajärveltä Vaattunkikönkäälle.

Osallitujilta edellytetään suoritettua melontakurssia tai vastaavia taitoja. Vammoista, rajoitteista tai pelkotiloista haluaisin mielellään tietää etukäteen.

Seuran koskikalusto on kurssilaisten käytössä. Seuralla on siis kypäriä, kajakkeja, meloja, liivejä ja märkäpukuja. Kurssilla tulee kastumaan joten kuivat vaatteet mukaan.

Kurssimaksu suoritetaan ennen kurssin alkamista. Hinta on 85 euroa
ja Rovaniemen melojien jäseniltä 60 euroa. Kurssi toteutetaan, mikäli sille on vähintään kaksi aikuista osallistujaa.

Danske Bank
FI6480001300355519 viitteellä 4200. Ota kopio maksusta mukaasi.

Kurssin vetäjänä toimii Olavi Pallari.

Lisätietoja ja ilmottautumiset:

olavipallari@gmail.com
10
Ilmoitukset / Palaute / kärry lainassa
21 April, 2014, 17:15
Lainaan seuran kärryä, tuon takaisin huomenna. Jos tarvitset ennen sitä niin soita.  ola/0400444789.
11
Tapahtumat / Syysretki Kuusamoon.
06 August, 2013, 11:12
Minä en pysty vetämään perinteistä Kuusamonretkeä. Onko halukkaita vetäjiä? Tai voihan sinne mennä ilmankin. Basecamp olisi alustavasti varattu 16.-18.8. Siellä vois olla mukava meloa ja saunoa.
-ola-
12
Vikakönkäällä on vesi korkealla! Menee harjannekiven yli!
13
Koskimelonta / Trollforssen
18 June, 2013, 01:38
Terveiset Trollilta. Vettä on oikein hyvin, kannattaa tulla. Niinkuin aina.Suomalaisten telttakylä jo pystyssä.
14
Vesille! / Juhannusviikon melonnat
12 June, 2013, 09:44
Minkälaisia suunnitelmia ois juhannusviikolle? Onko kukaan lähdössä Ruotsiin? Ja onko kukaan lähdössä jo viikolla? Oon juhannusviikonlopun töissä ja meinasin lähteä käymään jossain ennen sitä.
-ola-
15
Koskimelonta / Trolli huippukunnossa
29 May, 2013, 01:26
Laitan pienen reissureportaasin.
Oltiin Nooran kanssa 4 päivän Ruotsin reissulla. Neljän päivän ajan aurinko paistoi yötä päivää, ei ollut sääskiä ja vetta oli runsaasti.
Aloitimme Vitåjoesta jonka vesi oli laskenut sen verran että elämyksiä ei irronnut mutta leppoisaa koskiretkeilyä.
Illaksi ajelimme Varjisån joelle joka oli mysteeri. Meloimme puolet 30 km pätkästä. Suvantoa oli jonkin verran mutta pitkät kosket korvasivat kyllä työnteon. Tämä joki oli positiivinen yllätys. Osa koskista oli mukavan haastavia. Jos sinnepäin joku on menossa niin kannattaa lähteä asfalttitieltä koska metsätie oli todella huonossa kunnossa.

Seuraavaksi siirryimme Trollforssenille. Siellä vesi oli korkealla ja meno hulppeaa. Molemille yhdet uinnit ja paljon onnistumisia.
Erittäin hyvä aika käydä Trollilla. Laitoin jotain kuvia reissusta facebookiin.
16
Koskimelonta / Vikaköngäs iskussa
23 May, 2013, 23:19
Vikaköngäs on nyt hyvässä kunnossa. Vettä on vielä paljon mutta akanvirrat toimii. Hyviä tiukkoja virranrajoja. Saa helposti haastavaa koskimelontaa kun käy kaikki aallot ja akanvirrat läpi.
17
Onko kellään mahdollisuutta lähteä pe aamupäivästä Kattilaskoskelle. Siellä varmaan joku aalto toimii huomennakin.
18
Vesille! / Ruotsiin melomaan 24.-28.5.
13 May, 2013, 18:48
Lomat varmistui ja reissuun pitää päästä. Tarkkaa suunnitelmaa paikoista ei ole. Mutta mielessä on pyörinyt Byske, Trollforssen, Vitå, Marsån, Kultsjöan ja se joki mikä laskee Storforssenin alapuolelle. Tarkoitus olis käydä 2-3 paikkaa. Varmaan telttamajoitus. Byskellä olis kyllä mökki mahdollisuus.
Jos tekee mieli lähteä mukaan ja sattuu olemaan vapaata niin ilmoittele. Siellähän ei ole pakko olla koko tuota aikaa.
19
Menen aamumelonnalle Vikakönkäälle. Olen koskella klo 10-12.
20
Vesille! / Ropsajoelle su 12.5.
11 May, 2013, 22:20
Menen su aamumelonnalle Ropsajoelle. Vesitilanteesta ei mitään hajua. Toivottavasti paljon. Jos aamulla on melontakuntoisia ihmisiä niin mukaan voi liittyä. Olen joella 10.00.
-ola-