RoiMeloo keskustelupalsta

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - OS

901
Vesille! / Ivalojoelle
26 June, 2006, 20:36
Ei käy, muuten kävis.  :cry:
902
Tässäpä tavoitetta loppuelämälle. Itselläkin vielä kolme vuotta aikaa odotella, ennenkuin aloittaa melonnan tosissaan.

http://www.retkimelojat.fi/horisontti-horisonten/muuta-ovrigt/100_000_km/
903
Ilmoitukset / Palaute / Kaksikko korjattu.
23 June, 2006, 14:07
Kävin vajalla paikkailemassa seuran lasikuituisen kaksikon, joten sitäkin on nyt mahdollisuus käyttää.  :D

KAKSIKKO on tosiaankin LASIKUITUA, joten sen käyttö vaatii enemmän HUOLELLISUUTTA, kuin nämä nykyiset muoviset.  :!:  :!:

Kaksikon siirtäminen pitäisi aina tapahtua kantamalla eikä maata pitkin vetämällä.  :evil: Lasikuitu ja myöskin tämä paikkausaine ovat sen verran pehmeitä, että kovin suurta kulutusta ne eivät kestä.

Lisäksi vesille lähdettäessä ja myöskin rantauduttaessa olisi hyvä, jos vain mahdollista, että kajakki olisi rannan suuntaisesti, eikä keula tai perä maalla, jolloin tulee myöskin tätä kulutusta. Vesille lähdettäessä on myöskin huomioitava, että kajakin alla ei ole kiveä, joka mahdollisesti rikkoo pohjan, kun kajakkiin noustaan.

Vajalle on hakusessa lukollinen kaappi ja semmoinenkin tuli mieleen, että sinne voisi myös hankkia jonkun huonokuntoisemman pölynimurin, jolla voisi imuroida kuivista kajakeista hiekat pois. Sienellä nuo hiekat eivät tahdo oikein kunnolla lähteä.

Vajan lukollisen etuoven sisäpuolella olevat salvat olivat molemmat auki  :shock: , olkaamme huolellisempia.

Olli
904
Koskimelonta / Vikajoki
19 June, 2006, 17:04
Huomennahan sinne olisi tarkoitus mennä suuremmallakin porukalla.

Olli
905
Koskimelonta / Marraskoskella melottavaa
26 May, 2006, 19:34
Joskus viime vuosituhannella käytiin aika useasti Marraskosken niskalla melomassa. Tulva-aikana siellä ei oltu, vaan lähinnä kesävesillä. Seuran slalommelojille se oli hyvä paikka harjoitella.

Isompien kuohujen melojille sieltä ei kesäaikaan löydy haastetta, mutta semmoista perusmelontaa, lähinnä virranrajoissa pyörimistä, siellä voi hyvinkin harrastaa.

Vähemmän koskissa meloneille tuo oman jännityksensä joen leveys. Yleensä  melotaan kapeammilla joilla, mutta Ounasjoki on sen verran iso joki, että rannat ovat aika kaukana.

Vieläköhän sinne pääsee peltotietä rantaan kosken niskalle, oli oikein hyvä paikka lähteä vesille.
906
Vesille! / Meltausjoelle 20.-21.5.
16 May, 2006, 19:13
Meltuksen reissun ajankohta lähestyy. Onko reissun kulkua ja muuta siihen liittyvää kukaan miettinyt, käydäänkö lauantaina ensin hallilla ja sen jälkeen siirrytään Unarikönkäälle? Entäs autot, minä otan omani ja kyllä siihen kaksi muutakin mahtuu, katolle menee kolme kajakkia.
907
Koskimelonta / Kadonnut joki
04 May, 2006, 16:59
Olosikohan se Hannu V:n kadonnut joki Laisentiajoki. Laskee Ounasjokeen jonkin matkaa Meltausjoen alapuolella. Olen sen muutaman kerran laskenut ja se on ihan mukava pätkä. Kosket ovat näin tulvalla vauhdikkaita, ei siellä sen kummempaa. Paitsi yksi silta oli ainakin joitakin vuosia sitten. Sillan alla on joku rautahäkkyrä juuri väylän kohdalla ja siitä ei oikein ohikaan melomalla pääse, joten parasta on nousta maihin ja ohittaa silta rantaa pitkin. Siellä voisi myös käydä näin tulva-aikaan, muuten sinne ei ole asiaa.
908
Koskimelonta / Vikajoki vappuna.
02 May, 2006, 21:15
Juuri tuli uutisissa pätkä Ounasjoen tulvista ja näytti siltä että Patokosken irronnut jääpato oli juuri menossa Marraskoskea alas. Eipä näyttänyt olevan tilaa edes pelipaatille, sen verran paljon oli jäätä joessa.  :shock:

Olli
909
Koskimelonta / Vikajoki vappuna.
02 May, 2006, 19:36
Torstaina 4.5. klo 17.30 Napapiirin Shell ja sieltä Vikajoelle.

Olli
910
Koskimelonta / Vikajoki vappuna.
02 May, 2006, 18:36
Vähäjoki jäi tuosta edellisestä pois. Mukavin pätkä joesta on Välijoentien ja Suolijoentien välinen osuus. Joella melominen on enemmänkin retkimelontaa, sillä Pyhäporttia lukuunottamatta ei siellä kovin kummoisia koskia ole, pari vähän vauhdikkaampaa pätkää.
Pyhäportti onkin sitten jo aivan omaa luokkaansa. Lapin ympäristökeskuksen julkaisemassa oppaassa "Tervolan seudun melontareitit" Pekka Herva kuvailee pyhäporttia näin:
Luonnonnähtävyys Pyhäportti ... tulee kiertää oikealta maitse. Erityisesti kosken yläosan lopussa on vaarallinen köngäs (!!), joka soveltuu vain harvojen taitajien laskettavaksi laskureitin ollessa yläosalla keskiviivasta vasempaan. Pyhäportin pystysuorat kallioseinämät ja könkäät tekevät paikasta jylhän luonnonnähtävyyden. Alue on yksityismaalla, joten tulentekoa ja leiriytymistä tulisi välttää.
Vähäjoen vesi ei ole oikein juomakelpoista, joten puhdasta vettä kannattaa ottaa mukaan.
911
Koskimelonta / Vikajoki vappuna.
02 May, 2006, 18:15
Jos Vikajoelle tulee lähtö torstaina, niin melon sen Rotolla. Joellahan ei kummoisia suvantoja ole, joten sen meloo pikkupaatillakin kevyesti. Osuuden pituus kala-altailta Kemijärventielle on aika tarkalleen 10 km ja aikaa siihen saa kulumaan n. 1,5 tuntia, Koko reissun kesto ajoaikoineen on n. 3 tuntia. Reissulle kannattaa varata aurinkolasit tai virittää kypärään lippa, sillä tähän aikaan illansuusta aurinko paistaa suoraan päin.

Ropsajoelle pääsee hyvin paikasta, jossa jokea seuraileva tie tulee aivan joen viereen. Siitä kun lähtee kävelemään ylävirtaan tulee Viitakönkäälle, joka on joen vauhdikkain osuus. Kosken rannalla oli ennen Metsähallituksen autiotupa, mutta nykyään se on yksityisomistuksessa ja kämpän alue on aidattu, joten siltä kohdin kosken tarkkailu ei välttämättä onnistu.

Ropsan vauhdikkain osuus on viimeiset 6 km ja se alkaa paikasta, jossa tie ensimmäisen kerran ylittää joen. Tällä 6 km pätkällä on pudotusta 70 m ja välillä on pieniä suvantojakin, eli se taitaa olla jyrkin näistä Rovaniemen alueen joista. Läheskään joka vuosi joen lasku ei onnistu, sillä se vaatii korkean tulvan ja hyvän ajoituksen tulvan suhteen. Voihan siihen kivikkoon mennä vähemmälläkin vedellä, mutta minulle ei kiitos.
Ropsajoki on varsin kapea ja viime talven raskaat lumikuormat puissa ovat saattaneet taivutella ja katkoa puita joen yli. Tiukan paikan tullen voi pikkupaatilla ehtiä pyörähtämään jonkun kiven taakse, mutta pitemmällä kajakilla se ei onnistu.
912
Koskimelonta / Vikajoki vappuna.
01 May, 2006, 21:16
Torstai sopii ainakin minulle oikein hyvin, mutta klo 17.00 on pikkasen liian tiukka aikataulu, jos vaikka 17.30, niin ei tarvitsisi aivan mahdottomasti kiirehtiä.  :D
913
Koskimelonta / Vikajoki vappuna.
01 May, 2006, 19:36
Vikajoki ja Raudanjoki ovat jäistä vapaat, joten koskimelojat voivat siirtyä luonnonvesiin myös täällä Rovaniemen seudulla. Kävin vapun aikaan kolmena päivänä Vaattungissa ja Raudanjoen vesi nousee koko ajan.

Jos viikolla on esim. Vikajoelle menijöitä, olisin halukas lähtemään mukaan. Tieto olisi hyvä saada ajoissa, jotta ehtisin hakea Roton uimahallilta.

Olli
914
Koskimelonta / Vikajoki vappuna.
22 April, 2006, 15:57
Tulin juuri Viasta ja näyttää siltä, että Vikajoen uoma ei taida avautua  vapuksi, sen verran vahvalta näytti Kemijärventien alittavan suvannon jää. Toisaalta ensi viikoksi on luvattu entisestään lämpimämpiä ilmoja, joten sulaminen kyllä etenee joutuisasti, nytkin oli viikossa tapahtunut paljon edistymistä.  :D

Olli
915
Retkimelonta / Ounasjoki
11 April, 2006, 18:31
Ounasjoki sopii hyvin avokanootille ja vähemmän meloneille. Joen loppuosuudella oleva Marraskoski on myöskin vähän suurempi koski, jossa avokanoottiin saattaa roiskuttaa ajoittain vettä, varsinkin korkeamman veden aikaan. Joen kosket on viime vuosina kivetty uudelleen, joten melontareittioppaissa olevat nuotit eivät pidä paikkaansa. Retki-lehdessä syyskuu/2004 on juttu Ounasjoen melontaretkestä, juttu on seuramme puheenjohtajan kirjoittama. Jutusta saa hyvän kuvan joen luonteesta ja esim. kiveämisen vaikutuksista koskiin ja melontaväyliin niissä.