RoiMeloo keskustelupalsta

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - OS

916
Yleinen keskustelu / Gör det själv!
24 March, 2006, 19:29
Kyllä, maksaa pitää, mutta onneksi ne rahat tulevat ihan eri momentilta.
:oops: Viime päivinä on pää tuntunut tämmöiseltä, kuume on riepotellut muutaman päivän. Onko tämä sitä lomakuumetta? Turhan usein iskee tauti heti kun alkaa loma. :twisted:
917
Yleinen keskustelu / Gör det själv!
20 March, 2006, 17:44
Kun kymmenkunta vuotta sitten rakennettiin noita puisia retkipaatteja, niin silloin vakavissani suunnittelin tekeväni puisen version Prijonin Fly - rodeokajakista.
  Se on hyvin selkeä muodoiltaan, joten se olisi varsin helppo rakentaa. Sen sijaan näitä nykyisiä rodeopaateja on varmaankin lähes mahdoton tehdä puurimoista, on ne sen verran muodokkaita, suoraa pintaa ei taida löytyä kuin pohjasta. Ei taivu puurima sellaisiin muotoihin.
  Flyn rakentaminen jäi kuitenkin tekemättä, sillä ammattikoulu tarvitsi puutyötilat itselleen muuhun käyttöön, eikä vastaavaa tilaa löytynyt ja asia jäi sitten unohduksiin.
  Eipä tuommoisella puisella rodeokajakilla varmaankaan kovin kivisiin koskiin ole asiaa, toisaalta jos sen tekisi hieman paksummasta rimasta ja pohjaan laminoisi paksua lasikuitukangasta, sekä laittaisi kajakin sisään tukirakennelmat, niin kyllä se aikamoisia kolhuja kestäisi.
  Olli
918
Yleinen keskustelu / Gör det själv!
20 March, 2006, 17:09
Miksi Ile on vieras :?:  Oletko jo ostanut oman ompelukoneen, vai saatko vielä käyttää paremman puoliskon konetta, eikö se mennyt jotenkin rikki neopreenin ompelussa :?:  Olli
919
Yleinen keskustelu / Gör det själv!
20 March, 2006, 09:15
Joo, jag har gjort det själv. Onpas Ruåtsin poika innokas värkkäämään kaikenlaista, tuommoinen eskimomela täytyy rakentaa.
Olli
920
Koskimelonta / Koskireittejä???
23 February, 2006, 19:07
Kaima kaipaili tietoja Rovaniemen alueen koskimelontareiteistä. Nykyisen Suur-Rovaniemen (pitäisikö seuran nimi muuttaa Suur-Rovaniemen melojiksi, puheenjohtajaa voitaisiin kutsua Suur-roimeloksi) alueelta löytyy varsin runsaasti koskisia melontavesiä, varsinkin tulva-aikaan. Kuten Tuomas mainitsi, mitään spektaakeleja ei löydy, mutta tämmöiselle tavikselle ihan riittävän vauhdikkaita pätkiä kylläkin ja varsinkin retkimelontaan löytyy runsaasti hyviä jokia. Isompia jokia ovat Meltaus-, Raudan-, Vika- (Vian-) ja Vähäjoki. Raudanjoelle ei kannata mennä muulloin kuin tulva-aikaan, sillä niin paljon on kiviä pyöritetty koskiin jokea kunnostettaessa. Pienempiä jokia ovat mm. Kampsa-, Kuohunki-, Laisentia-, Marras-, Molko-, Norva-, Perunka-, Ropsa-, Sinettä-, Suoli-, Taapa- ja Ternujoki. Tuomaksen listalla oli vielä Kurttajokikin Korouoman maisemissa, siihen en ole tutustunut muuten kuin rannalta katselemalla. Nämä pikkujoet ovat melottavissa vain tulvalla, joten niiden melonta-aika on varsin lyhyt, noin 2 - 4 viikkoa jäidenlähdöstä. Vauhdikkaimmat joet ovat Ropsa- ja Sinettäjoki ja varmaankin myös Kurttajoki. Ropsalla on pudotusta viimeisen 6 km matkalla 70 m ja välillä on suvantojakin. Sinettäjoen viimeiset 2 km tulevat alaspäin 18 m. Lapin ympäristökeskus on julkaissut monisteen, no:29, jossa on Pekka Hervan yhteenveto Tervolan alueen melontareiteistä. Monisteessa esitellään Loue-, Vähä-, Runkaus-, Suoli-, Kaisa-, Vare-, Sivakka- ja Vaajoen reitit. En tiedä onko opusta yleisesti ympäristökeskuksesta saatavilla, mutta kannattaa kysellä. Sodankylän kunnan sivuilta löytyy selostukset muutamista sen perän melontaan sopivista joista. Ylitornion puolella on myöskin aika paljon melottavia jokia, Ilkka saattaisi tietää niistä enemmän. Se on kyllä totinen tosi, että nämä meidän alueen melontavedet, niin joet kuin järvetkin, pitäisi käydä järjestelmällisesti läpi ja kirjata kaikki vastaantuleva ylös ja laittaa ne esille, vaikka seuran sivuille. Ilkka ainakin näyttää melovan GPS:n kanssa, joten sinne sitä tietoa vähitellen kertyy. Jos tästä ei mitään "virallista" projektia tehdäkään, niin jokainen voi ottaa itseään niskasta kiinni ja kirjata tietoja sieltä missä ikinä kulkeekin.   PS. Vuodenvaihteessa olleet runsaat puiden lumikuormat ovat saattaneet taivutella tai katkoa puita jokivarsilla. Tutuillakin pätkillä saattaa tulla yllätyksiä vastaan, joten ollaanpa keväällä varovaisia. Vappuun on enää pari kuukautta ja siitä se sitten taas alkaa.
921
Käykäähän roimelot (ootte ehkä jo käyneetkin) tutustumassa ja miksei myös osallistumassa kiihkeään keskusteluun Relaa. com melontafoorumissa. Tuomas ja kumppanit siellä kisaa melontaliivien tarpeellisuudesta ja eskimon pyörittämisestä. Mielenkiintoista, ainakin minusta.
922
Retkimelonta / Suomujoki retkimielessä
28 January, 2006, 12:52
Tuleepa näitä samoja juttuja eri viesteihin. Metsästys ja kalastus-lehden huhtikuun numerossa v. 1999 on myöskin juttua Kopsusjoen ja Suomun melonnasta. Juttu on saman kirjoittajan, kuin oli Meloja-lehdessäkin.
923
Retkimelonta / Suomujoki retkimielessä
28 January, 2006, 10:47
Meloja-lehdessä no: 5/1996 on juttu Kopsusjoen kautta Suomujoelle tehdystä inkkariretkestä. Reissu alkoi Orposesta. Sieltä Kopsusjokea ylös Kopsusjärvelle. Sieltä muotkaten polkua pitkin Suomun varteen Suomunruoktun kämpälle ja sieltä Suomua alavirtaan Raja-Jooseppiin.
924
Retkimelonta / Suomujoki retkimielessä
28 January, 2006, 07:32
Televisiossa pyörii jenkkisarja nimeltään Frendit, siitä voisi tehdä lappilaisversion Väärtit. Radion puolella Alivaltiosihteerin pojat esittivät sketseissään ohjelmaa Kaiffarit.
925
Retkimelonta / Suomujoki retkimielessä
28 January, 2006, 07:25
Väärtin selkokielisiä synonyymejä ovat mm. kaveri, toveri, ystävä jne. sana on hyvin yleisesti käytössä ainakin vanhemman lappilaisen väestön keskuudessa.
926
Retkimelonta / Retki Lätäsenolle
26 January, 2006, 19:55
Kyllä, juttu on nimeltään" Valtijoki kruunaa Lätäsenon" ja siinä mainitaan lopuksi:"Vaikka Lätäseno olikin nyt parhaimmillaan, reissu olisi tuntunut jotenkin torsolta ilman Valtijokea."
927
Retkimelonta / Retki Lätäsenolle
26 January, 2006, 17:41
Valtijoelle ja Lätäsenolle tehdystä inkkariretkestä on juttu Meloja-lehdessä no: 5 / 1992.
928
Retkimelonta / Neoprenhanskat
24 January, 2006, 18:07
Ilkka on ihan oikeassa siinä, että tuuli on kaikista pahin käsien kylmettäjä, varsinkin kylmissä vesissä. Myöskin huono ääreisverenkierto pitää sormet kylminä, vaikka olisi vähän lämpimämpääkin. Itse en ole koskaan tottunut käyttämään minkäänlaisia hanskoja, joissa myöskin kämmenpuolella on kangasta. Ohut kangas menee meloessa ryttyyn ja kämmeniin hiertyy rakkoja, paksu neopreeni taas vie tuntuman melaan ja varsinkin koskissa ja myöskin sileällä vedellä kovassa aallokossa koen melomisen epämiellyttäväksi ja -varmaksi. Pystyn varsin hyvin melomaan tuulettomassa säässä paljain käsin, vaikka olisi kylmäkin, mutta tuulisella kelillä käytän sellaisia melanvarren ympärille tarranauhalla kiinnitettäviä "pusseja", joissa käsi pysyy lämpimänä ja myöskin märkänä ja ote melasta on luonteva. Olli
929
Ilmoitukset / Palaute / Uusi kuvagalleria
04 January, 2006, 19:16
Jopas laittoi Tuomas kuvansa tyylikkäästi esille, onnittelut. Kyllä ME roimelot ollaan kovia koskenlaskijoita.    Olli
930
Aloittelijoiden osio / Storm roll
19 December, 2005, 23:00
Eiköhän peruta se seuran kajakkivajan sopimus, jotta saadaan  panttiraha uusiokäyttöön, ja ostetaan tämä Tuomaksen löytämä "melontasimulaattori" seuralle. Vai olisiko semmoinen "rodeovatkain" parempi?   Olli