RoiMeloo keskustelupalsta

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
Yleinen keskustelu / Re: Seuraavat kalustohankinnat
Last post by Salla - 23 August, 2020, 23:18
Jokiretkikajakkeja 1-2, eli lyhempi kuin esim Tiwok, näppärämpi pienemmillä joilla, mutta jossa olisi tavarasäiliöt, jotta voisi tehdä yönyli retken.

Tämän tyyppinen on yksi seuralla, taisi olla Prijon nimeltään, se punainen, mutta niitä voisi olla useampi.
2
Yleinen keskustelu / Seuraavat kalustohankinnat
Last post by Sirke - 23 August, 2020, 13:42
Hei!

Viime vuosina Rovaniemen melojat ovat sijoittaneet uusiin retkikajakkeihin. Minkälaista kalustoa haluamme seuraavaksi hankkia? Mille on tarve, mitä meiltä puuttuu?

Ehdotukset ja perustelut alle.

t. Sirke
3
Ilmoitukset / Palaute / Paikka auki: turvallisuusvasta...
Last post by Sirke - 14 June, 2020, 18:36
Hei kaikki Roimelot!

Jos sulla on elämässäsi loppuvuonna pikkuisen liikaa vapaa-aikaa ja haluaisit käyttää sen kaikkien meidän mukavien melontaihmisten hyväksi, niin nyt siihen olisi loistava mahdollisuus. Turvallisuusvastaavan ja vajamestarin pestit ovat nimittäin auki ja odottavat ottajaansa.

Vajamestarin pestiin kuuluu mm. huolehtia vajan yleisestä siisteydestä, organisoida vajatalkoot keväisin (tarvittaessa myös syksyisin) ja yksityisten henkilöiden kajakkien säilytyksen organisointi.

Turvallisuusvastaavan pestiin kuuluu tänä vuonna seuran turvallisuussuunnitelman päivittäminen. Yleisesti turvallisuusvastaava huolehtii, että kurssien, tapahtumien ja retkien ohjaajat ovat laatineet turvallisuussuunnitelman. Tänä vuonna turvallisuusvastaavan suunnitelmissa on myös organisoida ohjaajille EA-koulutusta.

Lisäksi johtokunnassa on yksi paikka täyttämättä tällä hetkellä. Jomman kumman pestin haltija voi halutessaan liittyä myös johtokuntaan tai siihen voidaan valita joku pestitönkin innokas melontaseuran kehittämisestä ja ylläpitämisestä kiinnostunut henkilö. Johtokunnassa pääsee miettimään melontaseuran syvintä olemusta ja vaikuttamaan siihen, millaista toimintaa seurassa järjestetään.

Jos kiinnostuit tehtävistä tai kaipaat niistä lisätietoa, niin ota yhteyttä muhun, Sirkeen: pj@roimeloo.net tai soita 040 726 1237.
4
Tapahtumat / Eskimotreenit 3.6 klo 17.30
Last post by HenriW - 01 June, 2020, 16:04
Aloitetaan ohjatut (koski)treenit tälle kaudelle keskiviikkona 3.6. Treenataan eskimokäännöksiä ja melontatekniikkaa koskikajakeilla rehellisesti tasaisella tulvavedellä. Kokoontuminen vajalle klo 17.30 ja sieltä hipsitään kajakkien kanssa rantaan harjoittelemaan. Ilmoittautuminen tähän ketjuun tai webmaster@roimeloo.net. Treenit jatkuvat vauhdikkaammissa olosuhteissa, kun tulva alkaa laskea.
5
Ilmoitukset / Palaute / Ohjaajat sähköpostilistalle
Last post by Sirke - 24 May, 2020, 16:10
Hei!

Jos olet melonnanohjaajaksi kouluttautunut seuran jäsen ja haluaisit ohjaajien remmiin mukaan järjestämään retkiä, peruskursseja ja erilaisia melontakokeiluja, niin ota yhteyttä seuran it-jonneen, eli Henriin (webmaster@roimeloo.net).

Henri voi lisätä sut ohjaajien sähköpostilistalle niin tiedät, missä mennään ja voit mahdollisuuksiesi mukaan tarjota apua melontajuttujen järkkäämiseen.

Sovituista ohjauksista saa loistavan kokemuksen lisäksi myös pienen korvauksen.
6
Ilmoitukset / Palaute / Muista hakea talvisäilytyksess...
Last post by Sirke - 20 May, 2020, 11:03
Hei!

Nyt on hyvä aika käydä hakemassa oma, talvisäilytyksessä ollut kajakki pois vajalta. Liikenne vajalla alkaa kohta lisääntymään, joten lattia on saatava raivattua tyhjäksi.

Jos sinulla oli omalle kajakillesi kesäsäilytyspaikka sovittuna, mutta vielä maksamatta, niin nyt alkaa olla jo kiire maksujen suorittamisessa. Ohjeet ja tilinumero löytyvät seuran nettisivuilta. 

Lisätietoja tarvittaessa antaa vajamestarimme Sakari (vajamestari@roimeloo.net).

t. Sirke
7
Melontapäiväkirjat / Pasi K melontakausi (poikkeuks...
Last post by Pasi - 20 April, 2020, 16:05
Tämän kesän ulkomaan melonnat voivat olla suljettujen rajojen takana, mutta otetaan ilo irti lähikohteista. Kesän tavoite on treenata kanoottikoskimelonta haltuun hyödyntämällä kotikontujen jokipätkiä.

10.4. Vikaköngäs. Kausi avattu kajakkimelonnalla. Komeat jäärannat ja leppoisa virtaus. Helppoa melontaa komeassa kelissä.

13.4. Vikaköngäs. Kepeää melontaa ja akanvirtaslaalomia. Virtaamat alhaiset. Pieni tuskastuminen yli-isoon creekkipaattiin, mutta onneksi tallissa on sporttisia vaihtoehtoja.

19.4. Vikaköngäs. Kanoottikauden aloitus, hienoista virtaaman nousua, mutta edelleen akanvirrat helposti melottavissa ja suht vähän kiviä. Koskikanootilla ujoa horjumista ja lossailua könkään yläpuolella helpoissa virroissa ja lopetus RPM kurvailuilla. Nopea ja sporttinen kajakki huomattavasti hauskempi meloa, kuin järkälemäinen creekkipaatti.

23.4. Vikaköngäs. Kolme kanoottilaskua akanvirtalossailun maustamana. Ei yhtään uintia, mutta kalsaripaita hiestä märkänä ja takki tyhjänä. Ilmeisen raskasta kaikkine jännityksineen. Virtaamat edelleen niin alhaiset, että jopa Korpikoski toimi virranrajakurvailuun erinomaisesti. Melonnan kruunasi kaunis keväinen sää ja joutsenpariskunta.

26.4. Korpikoski. Kanoottikurvailua med Taneli, Jenni ja Merja. Muut meloi ja minä harrastin melonta-uinti -duathlonia. Harmittavasti leikki loppui vähän lyhyeen, kun toisella uinnilla havaitsin sepaluksen olevan raollaan ja puntit painoi kylmästä vedestä. Siitä sitten hopusti vaihtamaan kuivat päälle. Reissulta opittua: sepalus pitää olla kiinni, kanoottimelassa on lapa vain toisella puolen ja kahvalla ei pysty tekemään tuentoja. Uinteja 2 kpl; itseni uitin kuiville ja Taneli pökki kanootin rantaan.

29.4. Oikarainen. Kanoottilossailua ja kahdet uinnit akanvirrassa. Eskimo vaatii hienosäätöä, kun veivaa kylmänveden kamppeet päällä. Permantokosken virtaama reilu 50 kuutiota ja kanoottimelontatreeniin erittäin hyvä. Matalaa, mutta kivistä ei ollut häiriöksi.

30.4. oikarainen. RPM melontaa. Vesi edelleen alhaalla. Sillan alla pieni laine, jossa nopealla kajakilla sai surffit.

1.5. Vikaköngäs. RPM melontaa ja pari testiajoa T-Rexillä. Erinomainen kajakki ja paikoin jopa nopeamman tuntoinen kuin RPM. Helppoa työstöä ja sai kunnon hapot päälle.

2.5. Vikaköngäs. RPM ja T-rex ajelua. Vesi nousussa, mutta vielä pysyi koppailemaan akanvirtoja.

3.5. Oikarainen. Kanoottilossailua ja vähän kajakointia. Eskimotreeniä uusien koskimelojien kanssa. Vesi nousussa, mutta edelleen hyvä harjoitella perusmelontaa.

13.5. Vikaköngäs. Kanootilla pari läpilaskua. Toisella uinnit kosken päätteeksi. Jonkinlainen rollin yritys, mutta niin hätäinen roiskaisu, ettei mitään apuja. Tasaisella nousee joten kuten.

15.5. Vikaköngäs. Kanootilla yksi oikein onnistunut läpilasku. Melatyöskentelystä ja tuennoista voisi hyvällä tahdolla sanoa olevan jo jotain hyötyäkin. Aaltoihin ja turbulensseihin pitää selkeästi reagoida etupainoisesti tuennoilla, jolloin tasapaino vaikuttaisi pysyvän paremmin hallussa. Lisäksi vähän kanoottieskimotreeniä. Päälle vielä parit kajakkilaskut jotka tuntuivat, kuin olisi laittanut apurattaat alle. Tulva latailee jo voimiaan.
8
Ilmoitukset / Palaute / Joulunajan hallivuorot Vesihii...
Last post by Sirke - 05 December, 2019, 12:02
TipTap!

Joulunajan hallivuorot Vesihiidessä:

la 21.12: ei vuoroa
su 22.12: ei vuoroa

la 28.12: ei vuoroa
su 29.12: ei vuoroa

la 4.1: vuoro normaalisti klo 8-9
su 5.1: vuoro poikkeukselliseti klo 8-9 !!!

Yllä esitetyt ovat siis ainoat poikkeukset, tätä ennen ja tämän jälkeen mennään kuten ennenkin, eli la 8-9 ja su 7.30-8.30.

Ihanata joulua kaikille!
9
Tapahtumat / Melonnanohjaajakurssi 15.-17.5...
Last post by Tapio Nykänen - 07 November, 2019, 23:32
Rovaniemen melojat järjestää Melonta- ja soutuliiton koulutusjärjestelmän vaatimusten mukaisen


Melonnanohjaajakurssin 15.-17.05.2020

Kurssi painottuu virtaveteen ja helppoihin koskiympäristöihin. Varsinainen koskimelontakokemus ei ole osallistumisen edellytys, mutta hyödyksi on, jos osallistujat ovat meloneet helpossa virtaavassa vedessä. Kurssilla melotaan monipuolisesti koski- ja retkikajakeilla sekä avokanootilla ja harjoitellaan ohjaus- ja pelastustoimintaa järvi- ja jokiympäristöissä. Kurssiin sisältyy kirjallinen ennakkotehtävä, jossa perehdytään ohjatun melonnan turvallisuussuunnitteluun. Kurssilla tutustutaan alustavasti myös siihen, millaisia vaatimuksia kuluttajaturvallisuuslaki ja muu säätely asettavat melontapalveluiden järjestäjälle.

Melonnanohjaajat vastaavat melontaseurojen, oppilaitosten ja yritysten melonnan perustoiminnasta. He voivat vetää helppoja retkiä suojaisilla sisä- tai rannikkovesillä ja noin luokan I koskiympäristöissä. Usein melonnanohjaajat toimivat ohjaajina melonnan peruskursseilla.

Pääsyvaatimuksena kurssille on 18 vuoden ikä, melonnan mahdollistava terveydentila ja fyysinen kunto, 200m uimataito + 50m uimarin hinaus melontavarusteissa (liivit päällä molemmilla), vähintään yhden vuoden melontakokemus sekä kokemusta melonnan ohjaamisesta esimerkiksi apuohjaajana ja sujuva kajakin / kanootin käsittelytaito. Käsittelytaito osoitetaan Melonta- ja soutuliiton tason 2 taitokokeella (EPP2, kajakki tai kanootti). Koe tulee olla suoritettuna ennen kurssille osallistumista. Perustelluissa tapauksissa koe voidaan suorittaa kurssin ensimmäisenä päivänä. Tällöinkin tulee kuitenkin huomioida, että koe on kurssille osallistumisen ennakkovaatimus eli se tulee suorittaa hyväksytysti.

Ohjelma:

Paikka: Rovaniemi (Ounasjoki, Kemijoki, Raudanjoki). Kurssin aluksi kokoonnutaan Rovaniemen melojien vajalle (Ounaspaviljonki, Rovaniemi), jonne kurssi myös päättyy.

Aika: Pe 15.5. klo 14-21, la 16.5. klo 9-18, su 17.5. klo 9-17. Yhteensä 24 h, josta vesillä 18-20 h. Ennakkotehtävään kannattaa lisäksi varata aikaa noin 4 h.

Osallistujamäärä: 5 - 10 henkeä

Hinta: 220 € (sis. alv). Kurssi maksetaan erillisen laskun perusteella.

Hintaan sisältyy: Koulutus ja materiaalit sekä Melonta- ja soutuliiton materiaali- ja rekisteröimismaksu (50 eur), melontakalusto (kajakit, kanootit, melat, kypärät, heittoköydet, hinausvyöt ym.)

Hintaan ei sisälly: Ruokailut, majoitus, kuljetukset, vakuutukset (Rovaniemen Melojilla on toiminnanvastuuvakuutus, mutta osallistujien pitää huolehtia omista tapaturma- ym. vakuutuksistaan itse)

Kouluttaja: Melontakouluttaja Tapio Nykänen

Varustus: Henkilökohtaiset melontavarusteet (kuiva- tai märkäpuku, myös laadukas anorakki-housut -yhdistelmä käy, kelluntaliivit, soveltuvat kengät, tarvittaessa vaihtovaatekerta pakattuna kuivasäkkeihin) sekä melonnan turvaohjeen määrittämä retkenjohtajan varustus (https://www.melontajasoutuliitto.fi/@Bin/1327542/Melonnan+turvallisuusohje+2012.pdf, s. 2). Retkiruoat ja juomat erityisesti lauantai- ja sunnuntaipäiville. Huomaa, että kurssin aikana joet ovat kevättulvassa ja vesi on kylmää. Kurssilla ollaan veden varassa suhteellisen paljon. Varustaudu olosuhteiden vaatimalla tavalla.

Lisätiedot koulutusjärjestelmästä: http://www.melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus/ohjaajakoulutus/

Ilmoittautuminen ja lisätiedot kurssista: Melontakouluttaja Tapio Nykänen, tanykane@gmail.com tai +358405226693

Huom! Sitovat ilmoittautumiset kurssille 1.5.2020 mennessä.
10
Tapahtumat / Ylimääräinen kokous
Last post by Sirke - 05 November, 2019, 21:11
Tervetuloa ylimääräiseen kokoukseen maanantaina 18.11 klo 18 Tiedekeskus Pilkkeeseen.

Asialistalla ovat:
-rahastonhoitajan valinta
-palkkiojärjestelmän uudistaminen

Tiedekeskus ei ole avoinna maanantaisin, joten pääovi sulkeutuu jo klo 16. Kokousväen pitää siis tulla sisälle parkkispäädyn sivuovesta. Soita Sirkelle, 040 726 1237, jos ovella ei ole ketään.
Pages1 2 3 ... 10