RoiMeloo keskustelupalsta

Olisiko Vikajoelle lähtijöitä la 8.10?

Started by Anonymous, 02 October, 2005, 22:42

Previous topic - Next topic

Anonymous

Hei,

olisiko kukaan kiinnostunut lähtemään Vikajoelle la 8.10 tekemään pienen päiväretken? Olemme juuri liittyneet seuraan ja takana on loistava Meltauksen viikonloppu ja tästä innostuneena olisi mukava vielä päästä kokeilemaan Vikajoen virrat. Meillä ei ole valitettavasti autoa, mutta voimme leipoa sienipiirakkaa mukaan:)

Ystävällisin terveisin,

Tatu ja Sirpa
040-5870994/ 0400-668805

Ile

Taidan lähteä mukaan katsomaan mikä on Vikajoen vesitilanne.

Ile
"Unelmat vahvistavat sydäntä"

tiinapek

Joko pääset Ile testaamaan uutta kajakkia??
Tiina

Ile

Eilen meloin neljännen kerran tälle kesälle Vikajoen pätkän kala-altailta Kemijärven tielle. Jokaisella kerralla allani on ollut eri kajakki: Mi415, Mountain Bat, Master ja nyt SeaYak. Vikajoki ei ehkä ole SeaYakille kaikkein ominta ympäristöä, mutta nöyrästi se tuli kaikki kosket. Tuntui ihan siltä, että se haki itse päävirran. Nopeat ohjausliikkeet vaativatkin sitten enemmän työtä, kuin esim. vanha Yukonini. SeaYakin keula ottaa määrätietoisemmin kiinni vedestä ja keula ottaa myös koskien aalloista erilaisen otteen, kuin Yukon. Tämä on tietysti seurausta siitä, että SeaYak on huomattavasti suuntavakaampi, kuin Yukon. SeaYakilla on ilo meloa suvanto-osuuksilla, kun ei tarvitse niin tarkasti paimentaa sitä pysymään suunnassa. Kun Yukonilla lopettaa melomisen, alkaa se heti kääntämää perää eteenpäin. SeaYak etenee suoraan vaikka meloja pitäisikin taukoa.

Tämä ensimmäinen melontakokemus vahvistaa ennakkokäsitykset: SeaYak on suuntavakaampi ja nopeampi. Yukon on leveytensä ansiosta hyvin sivuttaisvakaa ja koskissa hieman ketterämpi. SeaYakillakin laskee kosket hyvin, kunhan vielä totun siihen paremmin, niin että uskallan ohjata sitä koskessa rohkeammin kallistelemalla.

Uskon, että tulen tekemään tämän uuden menopelin kanssa monta hienoa reissua, vaikka en toki aio unohtaa 17 vuotta palvellutta Yukoniakaan. SeaYakilla on mahdollista toteuttaa viime kesänä syntynyt ajatus Ounasjoen melomisesta viidessä päivässä (noin 280 km)....sitten joskus tulevaisuudessa.

Vikajoella ei ollut vettä mitenkään älyttömän paljon, mutta kuitenkin riittävästi, ettei tarvinnut kivillä keikkua.

Ile
"Unelmat vahvistavat sydäntä"