RoiMeloo keskustelupalsta

100 km päivässä

Started by Ile, 30 March, 2010, 11:32

Previous topic - Next topic

Ile

http://yt100kwf.blogspot.com/

Oheisen linkin takaa läytyy haaste meloa tai soutaa 100 km edestakaisella reitillä. Edestakaisen reitin tarkoitus on tasata olosuhde-eroja. Vesistö voi olla mikä tahansa joki, järvi tai merialue, kunhan sinne vain saa sijoitettua noin pitkän reitin. Rovaniemellä reitti voisi olla vaikka seuraava: Alakorkalo-Tapionkylä-Oikarainen-Alakorkalo. Tuo reitti voi kyllä olla kova, sillä pitkät vastavirtaosuudet todennäköisesti vievät voimia enemmän kuin mitä paluumatkan myötävirtaosuudella säästää. Järvivesillä tuollaisen matkan voisi meloa vaikka Kemijärvellä, Kitkalla tai Inarilla.

Löytyykö seurasta riittävän yllytyshulluja melojia, niin että ensi kesänä kokeiltaisiin tuollaista melontaa?
"Unelmat vahvistavat sydäntä"

sherpa

Kuulostaa aikamoiselta suorittamiselta ellei peräti urheilulta..

Jarmo

Ile

Quote from: sherpa on 30 March, 2010, 12:36
Kuulostaa aikamoiselta suorittamiselta ellei peräti urheilulta..

Jarmo


Urheilusta en tiedä, mutta suorittamista tämä taatusti on.
"Unelmat vahvistavat sydäntä"

OlliVain

Aina mukana, kun saa suorittaa. Mites Ile olis Kittilästä Rovaniemelle tässä keväällä? Katottas kauanko menee...

Tuomas

Mie olen haaveillut Näätämön melomisesta yhdessä päivässä. Toki se ei noihin raameihin mene, mutta mielenkiintoinen projekti kuitenkin.
"Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong."

OS

Quote from: Ile on 30 March, 2010, 11:32
http://yt100kwf.blogspot.com/


Kyllä pitäisi Suomeenkin saada kiinalaiset nettipoliisit, ettei tarvitse lukea tuommoisia blogikirjoituksia.  >:(  Koska lähdetään?  :)

QuoteOheisen linkin takaa läytyy haaste meloa tai soutaa 100 km edestakaisella reitillä. Edestakaisen reitin tarkoitus on tasata olosuhde-eroja. Vesistö voi olla mikä tahansa joki, järvi tai merialue, kunhan sinne vain saa sijoitettua noin pitkän reitin. Rovaniemellä reitti voisi olla vaikka seuraava: Alakorkalo-Tapionkylä-Oikarainen-Alakorkalo. Tuo reitti voi kyllä olla kova, sillä pitkät vastavirtaosuudet todennäköisesti vievät voimia enemmän kuin mitä paluumatkan myötävirtaosuudella säästää. Järvivesillä tuollaisen matkan voisi meloa vaikka Kemijärvellä, Kitkalla tai Inarilla.


Mieluummin jollain järvellä, kuin tuntikausia vastavirtaosuuksilla.
Koska reitin pitää olla edestakainen, niin silloinhan kelpaa pienempikin järvi. Esim. Olkkajärven kierroksesta tulee noin 25 km, joten neljä kertaa Olkkajärvi ympäri edestakaisin tekee tuon 100 km. Jos lähtö olisi Apukasta, niin siellä pystyisi aina pitämään lyhyen verryttelytauon kierroksen täytyttyä. Kesällä 2008, kun meloin tonnia täyteen, kävin Olkkajärvellä kaksi kertaa. Ensimmäisen reissun pituus oli kartalta mitaten 22,3 km ja aikaa kului yhden tauon kanssa 3h 20min. Toinen reissu oli pituudeltaan 23,3 km ja kahdella tauolla aikaa kului 3h 55min. Ilkalle tutulla Posion Suolijärvellä on myöskin riittävästi kokoa, joten siellä melonta onnistuisi varmaankin yhdellä edestakaisella lenkillä.

QuoteLöytyykö seurasta riittävän yllytyshulluja melojia, niin että ensi kesänä kokeiltaisiin tuollaista melontaa?


Edellä olevasta voi päätellä, että saattaa löytyäkin. Sopiva ajankohta olisi varmaankin joku loppukesän lauantai, sillä silloin olisi jo jonkin verran melontaa takana ja sunnuntain voisi käyttää toipumiseen.

OlliVain

Reittihän voisi olla vaikka Simojärvellä. Lähtö Kortteenperästä Kaitavirralta ja järvi kiertäen matkaa tulee helposti se 100 km. Ylimääräisiä mutkia ohessa olevasta kartasta voi oikoa. Taukopaikkoja on runsaasti. Paluu lähtöpaikkaan.

Ile

Joo, kyllä se SUORITUSpaikka pitää olla järvi. Ja kovin voimakkaalla tuulella ei kannata lähteä edes vesille. Olkkajärvi olisi kyllä hyvä kohde siinä mielessä, että huolto olisi helppo järjestää, eikä matkoihin mene paljon aikaa. Minä esitin noita isompia järvikohteita sen vuoksi, ettei tarvitsisi samoja rantoja kovin montaa kertaa saman päivän aikana ihmetellä. Noin tunnin ajomatkan päässä kaupungista on toki muitakin kohteita. Perunkajärven kierros on noin 30 km, eli siellä riittäisi hieman päälle kolme kierrosta. Unarinjärvellä kierros on noin 35 km, Miekojärvellä noin 50 km, Raanujärvellä noin 33 km ja Vietosella noin 40 km.
"Unelmat vahvistavat sydäntä"

Tuomas

Eikös noissa kierroksissa tule helposti kiusaus oikaista sisämutkasta  :D GPS graafi onkin varmasti oleellinen noissa suorituksissa.
"Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong."

Ile

Quote from: OlliVain on 30 March, 2010, 13:29
Aina mukana, kun saa suorittaa. Mites Ile olis Kittilästä Rovaniemelle tässä keväällä? Katottas kauanko menee...


Jep, suorittaminen on kivaa! Ja tuopin ääressä on pirun mukava leuhkia kovilla suorituksillaan.

Tuo Kittilä-Roi melonta on kyllä pyörinyt mielessä kun olen sitä väliä kumipyörien päällä rullannut. Kolme kertaa olen 100 km yhden päivän aikana melonut (huom! kolme kovaa suoritusta) ja sillä kokemuksella sanoisin, että melontakauden alkuun 150 km on liikaa. Jonnekin kesän tai alkusyksyn kovan sadejakson nostamaan virtaushuippuun sijoitettuna se voisi paremminkin onnistua.
"Unelmat vahvistavat sydäntä"

Ile

Quote from: Tuomas on 31 March, 2010, 07:53
Eikös noissa kierroksissa tule helposti kiusaus oikaista sisämutkasta  :D GPS graafi onkin varmasti oleellinen noissa suorituksissa.


Kilometrit pitää ilman muuta mitata GPS:llä vaikka GPS:n graafiakin on helppo editoida jälkikäteen. Huijaamisen mahdollisuus on tietysti aina olemassa, mutta silloin tule kyllä huijattua enemmänkin itseä kuin muita.
"Unelmat vahvistavat sydäntä"

simok


Satasen melonta järvellä kiinnostaa.
Perunkajärvi  on 16km pitkä mutta kapea. Järvi kolme kertaa päästäpäähän  + neljän kilsan pikkulenkki tekis 100km.
Meloa voi tuulelta suojaisempaa rantaa (paitsi jos puhaltaa pitkin järveä jolloin aaltoa riittää. Meillä on mökki puolessa välissä järveä ja mökki toimisi huolto- ja taukopaikkana. Ne jotka eivät halua hullutella satasella voisivat meloa muuten vaan ja kipaista  eteläpäässä olevan ”vuoren” eli PILPASEN päälle. Pilpanen erottuu selkeästi ympäröivästä maastosta korkeana terävänä huippuna. Sieltä avautuu huikea näköala
"tosi" kalaiselle (OlliVain tietää)  Perunkajärvelle. Pilpasen päältä on hyvä kiikaroija miten satasen lappaajilla matka taittuu.
Myös yöpyä vois (mökillä) ja saunoa. Sunnuntaina palauttava lenkki vaikkapa kerran järvi ympäri jos tahtoo tai muuten vaan puljata rannassa. Met Tiinan kans olemme 21.8 â€" 28.8  Tenolla melomassa ( välillä Angeli â€" Jäämeri) Sutisen Petrin  vetämällä retkellä.
 
simo

tanykane

Jos Perunkajärvi ei tule valituksi niin ehdotan, että järjestetään siellä muuten vaan yhdistetty järvimelonta- + patikointiretki ja saunotaan siellä mökillä. Mie lähden ainakin mukaan. Satasta pitää vielä harkita, tuolla laskupaatilla meinaa olla hidasta.

OS

Quote from: tanykane on 31 March, 2010, 20:29
Satasta pitää vielä harkita, tuolla laskupaatilla meinaa olla hidasta.


Pitempiä ja nopeampiakin löytyy jopa seuran kalustosta.  ;)

Tuomas

Lähe tapsa melomaan Näätämöä päivässä. Tai jotain muuta jokipätkää missä on koskiakin matkalla. Sileän ratamelonta ei oikein minuakaan innosta  :D
"Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong."