RoiMeloo keskustelupalsta

Loistava pelipaikka Oikaraisella!

Started by Tuomas, 08 May, 2006, 11:15

Previous topic - Next topic

Tuomas

Kemijoen poikkeuksellisen alhaisen vedenkorkeuden ja Raudanjoen hyvän virtaaman yhdistelmänä Raudanjoen suukoski Kemijokeen on hyvässä kunnossa ja Kuusamontien sillan alle muodostuu n. 10m leveä surffiaalto.

Aallon oikea reuna kaatuu enemmän ja siinä onnistuu ihan pystyliikkeetkin kun taas vasen reuna on hyvä surffailuun. Loistava akanvirta joka tuo aallosta tipuneet melojat vaivattomasti takaisin ylös.

Kemijoen virtaama tullee pysymään matalana vielä jonkin aikaa kunnes Kemijärven allas on saatu täyteen ja Raudanjoella vettä piisaa vielä joten pelipaikka toiminee vielä useamman päivän. Kannattaa tulla puljaamaan - parempaa löytää vain Torniojoelta!
"Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong."

Hannu V.

Oikaraisiin on matkalla tänään töiden jälkeen ainakin kymmenkunta melanheiluttajaa, mutta eiköhän sinne enemmänkin mahdu mukaan puljaamaan.

Tuomakselle: Mitä muuta melottavaa paikassa on ja minkä tasoinen (siis vaikeudeltaan) paikka on?

Tuomas

Leveän aallon lisäksi löytyy pienempi ja kapeampi aalto, johon tosin ei pääse suoraan akanvirrasta vaan joutuu kiskomaan paattinsa rantaviivaa pitkin matalien kivien yli. Koski itsessään on tällä vedellä luokkaa II.

Aaltoon meneminen vaatii aika voimakkaan virranrajan ylittämistä ja voi tarjota aloitteleville puljaajille haastetta.
"Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong."

Tuomas

Eilen oli mukavan kokoinen porukka puljaamassa Oikaraisella - tais olla parhaimmillaan toistakymmentä puolisukeltajaa koskessa puljailemassa. Porukkaa oli aloittelijoista aina suomen huippuihin saakka ja kaikki nauttivat kosken riemuista yhtälaisesti.

Vedenkorkeudet jatkavat suunnilleen samalla tasolla joten koski jatkaa toimimistaan. Tänäänkin ollaan menossa iltapäivällä töiden jälkeen pienelle puljaussessiolle. Nähdään joella!
"Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong."

Hannu V.

Taisi olla yhteensä 10 mies- ja kaksi naispuolista puljaajaa paikalla parhaimmillaan. Vajavaisellakin kokemuksella voi sanoa, että aalto on todella hieno. Itse pelipaikalle pääseminen oli välillä vähän hankalaa, muttei ylitsepääsemätöntä kenellekään. Aalto myös purkaa kaatuneen melojan melkoisen helposti pois, joten siinäkin mielessä mukava paikka.

Aallon alapuolinen virta on kohtuullisen tasainen, ei siis ihmeellisiä pyörteitä tai aaltoja, joten eskimo on helppo vääntää eikä kiirettä tarvitse pitää. Vettäkin tuntui olevan reilusti, eikä kypärän kolinaa pohjakiviin tarvinnut pelätä. Eskimo on silti syytä olla hallussa, sillä vaikkei uiminen vaarallista olekaan, virta vie uimarin (ja varusteet) melkoisella vauhdilla Kemijoelle - testattu on.

Jos Vika/Vaattunkikönkäässä puljailu onnistuu ja eskimo nousee suht koht varmasti, on Oikaraisen aalto hyvä askel ylöspäin. Totuttautumisen voi aloittaa vaikka läpilaskulla (tai useammalla sellaisella), siirtyä sitten aallon alapuolelle virtaan treenaamaan ja pikku hiljaa tunkea keulaa lähemmäs surffiaaltoa.

Itse en varmaankaan tänään pääse paikalle, mutta keskiviikkona voisi taas yrittää heti töiden jälkeen

Tuomas

Quote from: "Hannu V."
Jos Vika/Vaattunkikönkäässä puljailu onnistuu ja eskimo nousee suht koht varmasti, on Oikaraisen aalto hyvä askel ylöspäin.


Mielestäni tällä vedellä Oikaraisen aalto on aloittelijalle(kin) paljon palkitsevampi paikka kuin Vikaköngäs. Vikakönkään pelipaikkoihin pitää tällä vedellä pudottaa ylhäältä, mikä on melkoisen vaikeaa minkä lisäksi aalloissa on aika vaikea pysyä. Jos Vikakönkäällä lippaa nurin niin eskimon tekemiseen on paljon vähemmän aikaa ja mahdollinen uintireissu läpi könkään on melkoisen vauhdikas.

Ainakin itselleni Vikakönkäs isolla vedellä aiheuttaa lähinnä turhautumista. Kesävedellä akanvirtoja alkaa löytymään, mutta silloin peliaallot alkavat olla jo aika vaatimattomia kooltaan. :lol:

Oikaraisen aalto toiminee vielä n. 3-4 päivää joten kannattaa käyttää aika hyödyksi.
"Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong."

Hannu V.

Ihan samaa mieltä Tuomaksen kanssa tuosta Vika/Vaattunkikönkään puljauksesta. En oikeastaan ajatellutkaan näitä nyt Vikakönkäässä olevia puljauspaikkoja, vaan lähinnä könkään yläpuolisen kosken pientä pelipaikkaa tai Vaattungin sillan alusen aaltoja, joissa ollaan keskikesällä treenailtu. Itse Vikakongäshän on aika hasardi paikka: ei juuri akanvirtoja eikä aikaa eskimon tekemiseen.

Eli Oikarainen on todellakin turvallinen ja hyvä opettelupaikka aloittelijalle, kunhan puljauksen perusvalmiudet on jollain tavalla hanskassa.  Tarkennettakoon, että aloittelija ei tässä tapauksessa tarkoita vasta melonnan aloittanutta tai edes koskmelonnan aloittanutta. eli nuo em. "puljauksen perusvalmiudet" (hyvät melatuennat, kallistukset, lossaukset, eskimo) on syytä osata ennen surffiaaltoon menemistä.

Aloittelijalle yhtä sopivaa surffiaaltoa tuskin löytyy Lapin läänistä tämän viikon jälkeen, joten käyttäkää ihmeessä mahdollisuutta hyväksenne.

jumu

Vieläkö oikarainen on toiminut? onko huomenna menossa sakkia puljaamaan?

Jussi

Tuomas

Kyllä se vielä eilen illalla toimi ihan hyvin. Virtaama Raudanjoessa on tosin jo laskemaan päin joten aalto alkaa menettää voimaansa, mutta kyllä siitä varmaan vielä jonkulaiset surffit saa.
"Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong."