RoiMeloo keskustelupalsta

Vaajoella su 7.5.2006

Started by Hannu V., 08 May, 2006, 13:50

Previous topic - Next topic

Hannu V.

Aksu, Antit, Mikko, Olavi ja alllekirjoittanut meloskelivat Vaajoella sunnuntaina helteisessä kelissä. Lähtöpaikka oli (tod.näk.) Mustanmaankoskien pohjoispuolella oleva silta. Aivan sillalle asti ei metsäautotietä autokyydillä päästy, vaan viimeinen kilometri hinattiiin kajakkeja tietä pitkin.

Ensimmäiset seitsemän kilometriä oli lähes jatkuvaa koskea, luokaltaan yksi miinusta ja ykköstä eli helppoa menoa. Vettä oli riittävästi eikä kivikoissa tarvinnut turhaan kolistella. Pelipaikkoja ei matkan varrella juurikaan ollut., muta oikein hauskaa koskiretkeilyvettä sitäkin enemmän.

Viimeiset pari kolme kilometriä Sihtuunan tielle olikin sitten tasaisen veden melontaa, elikä auto kannattaisi ehkä jättää ehkä kauemmaksi ylävirtaan. Korkeuseroa tuli Tervolan melontareittioppaan mukaan 47 metriä ja matkaa kertyi 9,5 kilometriä. aikaa kuluin 1.40.

Jokea voiti toki jatkaa eteenpäin; seuraavat kilometrit olisivat tasaista vettä, mutta sen jälkeen alkaa koskimainen osuus. Pudotusta ei tosin tulisi kuin nelisenkymmentä metriä 17 kilometrin matkalla, joten joki rauhoittuu selvästi.