RoiMeloo keskustelupalsta

Henrin melonnat 2014

Started by HenriW, 02 May, 2014, 12:07

Previous topic - Next topic

HenriW

02 May, 2014, 12:07 Last Edit: 15 June, 2014, 23:36 by HenriW
Josko tänä vuonna onnistuisi tämän päiväkirjan pitäminen paremmin kuin viime vuonna, jolloin oli melkein hämmästyttävän hyvän sitruunasorbetin makuista melontaa, mutta vain melkein. Ehkä se löytyykin tänä vuonna.

Melonnat:

20.4 - Vikaköngäs: Ensimmäiset läväytykset kivasti. Oli mukavaa hilpaista rannalta jäätä pitkiin hyiseen veteen.
22.4 - Vikaköngäs: Tasapainon etsiminen jatkuu. Vielä on matkaa läväyttämiseen, mutta kyllä se tästä.
26.4 - Vikaköngäs: Oikeasti, missä se tasapaino on? Eeee oleee!
27.4 - Vikaköngäs: No nyt irtosi näpsäkämmin. Ehkä kohta lävähtää?
30.4 - Vikaköngäs: Kepeä läpsyttely vappua venaillessa.
1.5 - Vikaköngäs: Eeppinen vappumelonta. Tolkuton määrä väkeä ja huikea boogie, hienoa!
2.5 - Vaattunkiköngäs: Vapun jatkot. Vikaköngäs oli täynnä jäitä, joten sipaistiin Vaattunkiin läpsyttelemään.
3.5 - Oikaraiselta kaupunkiin: Mukava oli meloa vaihtelevassa kelissä. "Vauhtia säästellen"... terveisiä vaan Ilen suorituskirjaan. :D
4.5 - Vikaköngäs: Hyvää kyntöä, makeita surffeja ja maukasta intervallia. Just hyvä näin!
6.5 - Marraskoski: Ekat ruoppaukset Marraskoskella. Keli oli mallia "arktinen", hyytävä tuuli vyöryi pohjoisesta, satoi lunta vaakatasossa ja akanvirrassa kelluskeli jäitä. Olin kyllä aivan autuaasti unohtanut kuinka pirun raskasta hommaa tuo pelimelonta on. :) Olosuhteet ja fyysinen ruoppaus nostivat kyllä boogien kovimmille tasoille tähän mennessä! Game on!
7.5 - Ounasjoki: Tunnin lämmittely ennen kokousta.
9.5 - Vikaköngäs: Tymäkät 2,5h ruoppaukset. Oli hemmetin hyvä setti!
10.5 - Vitå: Mukava reipas kolmen tunnin paketti Ruotsissa. Jos olisi ollut vesi makiasti korkeammalla, niin olisi voinut olla eeppistä paukuttelua. Hyvä setti näinkin.
14.5 - Vikaköngäs: Parin välipäivän jälkeen melonta paukkui aika tykisti. Oli makkeimmillaan meloa komean Mr. 40v Huitshapelin kanssa, onnittelut!
19.5 - Ounasjoki: Pudasta kivasti melomassa.
21.5 - Vikaköngäs - Vaattunki: Vesi oli noussut melkoisesti melkoisesti ja boogie oli kova! Vikaköngäs huljautettiin läpi useamman kerran ja sitten vielä Vaattungissakin sopivasti toistoja. Lähti aika nätisti lapasesta.
22.5 - Vikajoki: Perinteinen 10km pätkä Vikajokea. Vettä oli mukavasti ja ennen kaikkea porukkaa oli todella makiasti. Boogie hyvä ja mukava sää!
24.5 - Bysken yläpätkä: Eka koski otti luulot (ja nenänipsun) pois. Aivan mahtava pätkä! Isoja aaltoja ja kovaa boogieta!
25.5 - Bysken alapätkä: Tymäkkä meno jatkui. Aallot oli isoja, vesi ilmavaa ja Sami sanoi "Ei siellä lopussa mitään ole". Olihan siellä. :D
28.5 - Ounasjoki (Hetta -> Sioskoski): Elämäni ensimmäinen jokiretki alkoi. Kepeä parin tunnin tirpaisu ensimmäisiä koskia pitkin. Vesi oli kylmää, mutta onneksi sitä oli posketon määrä.
29.5 - Ounasjoki (Sioskoski -> Köngäs): Todella hämmentävä päivä. Itkupotkuraivareita ku tajuaa, että ei ole vähää alusta ideaa miten meloa ETEEPÃ,,IN retkikajakilla. Koskessa se kyllä onnistui vaivattomasti, mutta tasaisella, esteettömällä, leppoisalla ja kaikin puolin stressittömällä vedellä teku=0, järki lähtee, turhauttaa ja tekee mieli katkoa mela ja ruoskia itseään rengasraudalla. Päivästä teki hämmentävän taas se, että kaikki koskipätkät (joita oli todella paljon) olivat mahtavia. Erityisesti mieleen jäi Kurkkionkoski, jossa oli massiivis-uhkaavia aaltoja, pari hemmetin isoa "uimalla pois"-honttoa ja stoppareita, jotka söivät kansiköysissä olevan juomapullon. Itkupotkuraivarit + luksusta samassa päivässä, how can be?
30.5 - Ounasjoki (Köngäs -> Alakylä): Post-itkupotkuraivaritreenien jälkeen melonta tasaisella oli edelleen täyttä schaibaa. Purin hammasta Kittilään asti, jossa tapahtui valaistuminen. Kuppi kahvia + munkki johtivat siihen, että tajusin miten sitä pirun venettä pitää kairata eteenpäin. Sitten loppupäivän suvannot menivät ihan läpällä. Tosin olin edellispäivänä onnistunut ansiokkaasti hajottamaan jo kyynervarren. Pro skills.
31.5 - Ounasjoki (Alakylä->Random laavu Marraskosken alla): Käsi edelleen särki, mutta melonta kulki. Päivän siipaisu taisi olla 91km ja sisälsi paljon koskiosuuksia, mukaanlukien Molkokönkään ja Marraskosken. Reissu oli vallan nostalginen. Pisin päivämatka meloen ennen tätä reissua oli läpsyttely Alakylästä Lohinivaan ja tämä tapahtui 5-6 vuotta sitten. Koskiläpsyttely Nordkappilla alkoi sujua sen verran hyvin, että alkoi lähteä lapasesta Molkokönkäässä ja Marraskoskella. Käy se näinkin.
1.6 - Ounasjoki (Random laavu Marraskosken alla -> Seuran vaja): Tulipa sitten melottua Hetasta kotiin (enpä ois uskonut). Viimeisellä etapilla Uljas Puheenjohtaja liittyi seuraamme nostamaan louskutuksen tasoa.
6.6 - Vikaköngäs: Useamman lepopäivän jälkeen kärsivällisyys petti ja oli pakko lähteä kokeilemaan käden kestoa. Onneksi ei lähtenyt yhtään lapasesta tämä "testaus". Hipaisun vajaa kolme tuntia meni meloessa ja kyllähän se käsi kesti. No ainakin kohtuullisesti. Edellinen melonta oli siis 290km kyntö viisi SATAA metriä pitkällä Nordkappilla. Paluu oman pelipaatin huomaan nosti boogien niin korkealle, että ei pystynyt olemaan. Ihana pelivene kääntyy päätä kääntämällä, me likesies!
7.6 - Koivusaaren kierros: Kepää päivämelontaa tuhottomassa helteessä.
8.6 - Kukkolankoski: Lisää jännää tarjolla. Koski oli kohtuu isossa kunnossa. Tarjolla oli valtavia laineita ja aaltoja (joskaan ei kaatuvia sellaisia) ja hyvä vauhti. Pari kertaa alas Tiwokilla oli ihan jees, mutta oikeaa hubaa sai jälleen pikkuruisella pelipaatilla. Olipa ihan perhanan hauskaa. Tätä kirjoittaessa tulee kyllä mietittyä, josko pitäisi myös treenata palautumista ja lepäämistä. Se, jos mikä, ei tunnetusti ole helppoa.
12.6 - Vuennon- ja Matkakoski: No nyt oli eeppistä laatua tarjolla. Vuennossa oli mukavan leppoisaa menoa ja Matkakoskessa taas eeppistä jytäkkää. Ei sitä ihan heti uskoisi aaltojen voivan olla noin tajuttoman kokoisia.
13.6 - Vikaköngäs: Palauttava melonta Vikakönkäällä.
14.6 - Vikaköngäs: Eeppinen ja täysin lapasesta lähtenyt skenetys. Vettä oli sopivasti pikkuaaltoon ja boogie oli tautisen korkealla. Taisi tulla kepeä kolmen ja puolen tunnin pärinä.
15.6 - Vikaköngäs: Palauttava melonta lauantain rankasta skeneily-melonnasta. Alkoi olla taas vaihteeksi mallia "Kato perään, kohta tulee uinti". Tuli myös törkeän hyviä kuvia.

HenriW

Onpa makiaa, kymmenes melonta tälle vuodelle oli Marraskoskella. So very nice.

HenriW

Hyi, on alkanut tulla välipäiviä melkoisesti. Ei ole hyvä tämä nyt.

HenriW

Kevätflunssan lusimisen jälkeen alkaa taas irrota. Nyt mukavasti noususuhdanne päälle, niin hyvä tulee.

HenriW

Byske oli sitten parasta parhautta. Suosittelen!

HenriW

Hivenen pidempää tarinaa tuli viimeisistä ruoppauksista.