RoiMeloo keskustelupalsta

Kysymyksiä melontaan soveltuvista kuivapuvuista

Started by Hannu V., 11 September, 2014, 12:47

Previous topic - Next topic

Hannu V.

11 September, 2014, 12:47 Last Edit: 11 September, 2014, 17:16 by Hannu V.
Hankinnassa on pitkästä aikaa kuivapuku melontaa varten. Puku tulisi pääasiassa kylmien vesien retkimelontaan, tasaisen veden puljaukseeen, aaltotreeneihin sekä opetus- ja muuhun työmelontatoimintaan. Satunnaisia koskipuljauksia varten on käytettävissä muita varusteita. Muutama asia askarruttaa, ja toivoisin käyttäjien kommentteja ja mielipiteitä. 

-   Käsitykseni on, että gore on edelleen selkeästi hengittävin vaihtoehto. Onko näin?
-   Vetoketju edessä vai takana? Edessä oleva on kankeampi ja voi häiritä melontaa. Takana olevasta on vähemmän haittaa, mutta kiinni laittaminen on tuskaa â€" vai onko jotain helpottavia innovaatioita?
-   Kaulan lateksi ahdistaa edelleen, mutta neopreeninen kaulamansetti ei ole riittävän vedenpitävä pidempiaikaiseen puljaukseen?
-   Huppu on turha kapistus?
-   Helpotusvetoketju on keski-ikäiselle kahvia lipittävälle miehelle välttämätön?
-   Onko kaksiosainen puku järkevä vaihtoehto?
PS: Millaisia kokemuksia on naisten pukujen lunkkavetoketjujen toimivuudesta eli a)hankaloittavatko istumista ja b) kestävätkö kajakissa istumista ja hankausta?

PSS: Ja tämä sama viestihän on myös FB:ssä, mutta kun siellä eivät kaikki ole niin laitoin tällekin puolelle.

OS

Kahtena kautena olen nyt käyttänyt kuivapukua, joten sen laajempaa ja monipuolisempaa kokemusta ei ole antaa. Pukuni on Palm Cascade, pukuun mennään sisälle ja ulos rinnan kautta eli vetoketju kulkee oikealta olkapäältä rinnan yli alas vasemmalle lonkalle. Vaakatasossa oleva helpotusvetoketju parantaa elämisen laatua huimasti. Kaulan lateksi tuntui aluksi hieman tiukalta, mutta ainakin itse totuin tuohon tiukkuuteen nopeasti. Tiukkuutta helpotti myös se, että leikkasin lateksista noin puolen sentin levyisen kaistaleen pois. Huppua ei ole.

http://www.bearwater.fi/kauppa/melontavaatteet/kuivapuvut/palm-cascade/