RoiMeloo keskustelupalsta

Ilkka vesillä 2016

Started by Ile, 28 June, 2016, 09:18

Previous topic - Next topic

Ile

Vanttausjärvi on Rovaniemen kolmanneksi suurin järvi (pinta-alaltaan). Meloin sen eilen rantojen tuntumassa pysytellen ympäri. Matkaa kertyi lähes 20 km. Yksityismailla rannat ovat tyypilliseen tapaan mökitettyjä. Onneksi itärannalla on melko pitkästi valtion maata. Siellä on vain yksi Metsäntutkimuslaitoksen aikanaan rakentama mökki. Valtion maalle osuu myös järven upeimmat rannat. Sattaniemen kärjessä on pari pientä hiekkarantaa silokallioiden välissä. Haukilahden pohjoispuolella olevan niemen tyvellä on pidempi hiekkaranta ja niemessä mukavan näköinen leiripaikka. Suosittelen kohdetta päiväretkelle tai miksei vaikkapa yöretkellekin. Pitää tietysti muistaa katsoa sääennuste, ettei jää mottiin väärälle rannalle.
Vesille pääsee koulun vierestä rantaan menevän Huvitien päästä. Siinä on uimaranta, venelaituri ja veneluiska. Tie rantaan on aika jyrkkä ja sadevedet ovat sitä syövyttäneet, mutta kyllä siitä takaisin ylös pääsi etuvetoisellakin autolla.
"Unelmat vahvistavat sydäntä"

OS

Quote from: Ile on 28 June, 2016, 09:18
Vanttausjärvi on Rovaniemen kolmanneksi suurin järvi (pinta-alaltaan). Meloin sen eilen rantojen tuntumassa pysytellen ympäri.


Järven keskellä on kolme saarta, ne taisivat jäädä käymättä? Isoimmassa on muutama mökki, mutta rakentamatonta rantaakin näyttäisi olevan.
Ile

Joo, ne jäi käymättä. Ne ovat kaikki yksityismaata. Kaitasaari näyttää kartalla mielenkiintoiselta, siellä olisi kyllä kannattanut käydä. Onpahan joku lisäsyy vierailla tuolla uudestaan.
"Unelmat vahvistavat sydäntä"