RoiMeloo keskustelupalsta

Pasi K melontakausi (poikkeuksellinen) 2020

Started by Pasi, 20 April, 2020, 16:05

Previous topic - Next topic

Pasi

Tämän kesän ulkomaan melonnat voivat olla suljettujen rajojen takana, mutta otetaan ilo irti lähikohteista. Kesän tavoite on treenata kanoottikoskimelonta haltuun hyödyntämällä kotikontujen jokipätkiä.

10.4. Vikaköngäs. Kausi avattu kajakkimelonnalla. Komeat jäärannat ja leppoisa virtaus. Helppoa melontaa komeassa kelissä.

13.4. Vikaköngäs. Kepeää melontaa ja akanvirtaslaalomia. Virtaamat alhaiset. Pieni tuskastuminen yli-isoon creekkipaattiin, mutta onneksi tallissa on sporttisia vaihtoehtoja.

19.4. Vikaköngäs. Kanoottikauden aloitus, hienoista virtaaman nousua, mutta edelleen akanvirrat helposti melottavissa ja suht vähän kiviä. Koskikanootilla ujoa horjumista ja lossailua könkään yläpuolella helpoissa virroissa ja lopetus RPM kurvailuilla. Nopea ja sporttinen kajakki huomattavasti hauskempi meloa, kuin järkälemäinen creekkipaatti.

23.4. Vikaköngäs. Kolme kanoottilaskua akanvirtalossailun maustamana. Ei yhtään uintia, mutta kalsaripaita hiestä märkänä ja takki tyhjänä. Ilmeisen raskasta kaikkine jännityksineen. Virtaamat edelleen niin alhaiset, että jopa Korpikoski toimi virranrajakurvailuun erinomaisesti. Melonnan kruunasi kaunis keväinen sää ja joutsenpariskunta.

26.4. Korpikoski. Kanoottikurvailua med Taneli, Jenni ja Merja. Muut meloi ja minä harrastin melonta-uinti -duathlonia. Harmittavasti leikki loppui vähän lyhyeen, kun toisella uinnilla havaitsin sepaluksen olevan raollaan ja puntit painoi kylmästä vedestä. Siitä sitten hopusti vaihtamaan kuivat päälle. Reissulta opittua: sepalus pitää olla kiinni, kanoottimelassa on lapa vain toisella puolen ja kahvalla ei pysty tekemään tuentoja. Uinteja 2 kpl; itseni uitin kuiville ja Taneli pökki kanootin rantaan.

29.4. Oikarainen. Kanoottilossailua ja kahdet uinnit akanvirrassa. Eskimo vaatii hienosäätöä, kun veivaa kylmänveden kamppeet päällä. Permantokosken virtaama reilu 50 kuutiota ja kanoottimelontatreeniin erittäin hyvä. Matalaa, mutta kivistä ei ollut häiriöksi.

30.4. oikarainen. RPM melontaa. Vesi edelleen alhaalla. Sillan alla pieni laine, jossa nopealla kajakilla sai surffit.

1.5. Vikaköngäs. RPM melontaa ja pari testiajoa T-Rexillä. Erinomainen kajakki ja paikoin jopa nopeamman tuntoinen kuin RPM. Helppoa työstöä ja sai kunnon hapot päälle.

2.5. Vikaköngäs. RPM ja T-rex ajelua. Vesi nousussa, mutta vielä pysyi koppailemaan akanvirtoja.

3.5. Oikarainen. Kanoottilossailua ja vähän kajakointia. Eskimotreeniä uusien koskimelojien kanssa. Vesi nousussa, mutta edelleen hyvä harjoitella perusmelontaa.

13.5. Vikaköngäs. Kanootilla pari läpilaskua. Toisella uinnit kosken päätteeksi. Jonkinlainen rollin yritys, mutta niin hätäinen roiskaisu, ettei mitään apuja. Tasaisella nousee joten kuten.

15.5. Vikaköngäs. Kanootilla yksi oikein onnistunut läpilasku. Melatyöskentelystä ja tuennoista voisi hyvällä tahdolla sanoa olevan jo jotain hyötyäkin. Aaltoihin ja turbulensseihin pitää selkeästi reagoida etupainoisesti tuennoilla, jolloin tasapaino vaikuttaisi pysyvän paremmin hallussa. Lisäksi vähän kanoottieskimotreeniä. Päälle vielä parit kajakkilaskut jotka tuntuivat, kuin olisi laittanut apurattaat alle. Tulva latailee jo voimiaan.
"We are all in between swims. For some people its just longer than others."