RoiMeloo keskustelupalsta

Huurtumisen estoaineet testissä

Started by Ile, 03 March, 2007, 10:56

Previous topic - Next topic

Ile

03 March, 2007, 10:56 Last Edit: 10 March, 2007, 16:11 by Ile
Vertailin tänään kahta huurtumisenestoainetta hallimelonnassa. Käsittelin uimalasien toisen linssin Optik Boy aineella ja toisen Fog Buster aineella.
Fog Buster vei kirkkasti voiton.

Ensi kerralla Fog Busterin haastajaksi kehään hyppää Holmenkol No Fog.
"Unelmat vahvistavat sydäntä"

Ile

10 March, 2007, 09:54 #1 Last Edit: 10 March, 2007, 16:42 by Ile
Maanantaina 5.3. oli Lapin Kansassa kuluttaja-sivuilla artikkeli huurtumisenestoaineista. Toimittaja oli testannut Opti-Cleaner nimistä ainetta ja se ei ollut  toiminut hiihtolenkillä hänen toivomalla tavalla. Toimittaja toteaa artikkelin lopussa, että on jatkossakin turvauduttava piilolinsseihin.

Koska juttu koskee samaa asiaa kuin oma vertailunikin, niin hankin ko. aineen ja otin sen tänään taistelupariksi Homenkol No Fogille. Taistelu ratkesi oikeastaan jo heti kättelyssä, kun Opti-Cleanerilla käsitelty linssi oli huurussa jo ennen kuin pääsin altaaseen. Holmenkolilla käsitelty linssi pysyi kirkkaana koko tunnin, eli se tuntui toimivan yhtä hyvin kuin Fog Buster.

Tähän mennessä tilanne on se, että Holmenkol ja Fog Buster toimivat yhtä tehokkaasti, Optik Boy pysyi kirkkaana noin puoli tuntia ja Opti-Cleaneria en kehtaa edes sanoa huurtumisenestoaineeksi. Linssin käsittely omalla syljelläkin on sitä tehokkaampaa.

Seuraavalla melontakerralla kehässä ovat loppuottelussa semifinaalien kaksi parasta ainetta, eli Fog Buster ja Holmenkol No Fog.

Tässä kuva testatuista tuotteista:


Opti-Cleanerin tilavuus on suurin, 50 ml. Optik Boyn tilavuus on 30 ml, Fog Busterin 29,5 ml ja Holmenkolin 20 ml.
"Unelmat vahvistavat sydäntä"

OS

Quote from: Ile on 10 March, 2007, 09:54
Opti-Cleanerilla käsitelty linssi oli huurussa jo ennen kuin pääsin altaaseen.

Opti-Cleaneria en kehtaa edes sanoa huurtumisen estoaineeksi.


Jospa tuo Opti-Cleaner onkin huurtumisainetta, ei sen estoainetta.

Ile

Tänään oli sitten vuorossa kärkikamppailu, ellei peräti loppuottelu. Vastakkain asettuivat siis Holmenkol ja Fog Buster. Kuten aiempien testien perusteella voi arvata, niin molemmat aineet kykenivät säilyttämään näkyvyyden koko melontavuoron ajan, tai itse asiassa koko sen kolmevarttisen, jonka ehdin altaassa olla. Pientä eroa oli kuitenkin loppuajasta havaittavissa. Fog Busterin puoleisen linssin reunaosiin alkoi muodostua hiukan huurretta. Se saattoi tosin olla seurausta hiukan hutiloiden tehdystä aineen levittämisestä. Eli huurtumisen perusteella en ainakaan näin yhdellä kertaa menisi sanomaan jompaa kumpaa aineista paremmaksi.

Voisiko Fog Busterin nimetä paremmaksi, kun sen myyntipakkaus on hieman tilavampi? Minulla ei valitettavasti ole nyt hintatietoja tuotteista, joten en pysty laskemaan niille "litrahintaa". Vaikka Holmenkol on pienemmässä pullossa, niin siinä on näistä kaikista tuotteista parhain sumutustoiminto: se antaa yhdellä painalluksella sopivan määrän ainetta ja sumu on todella hienojakoinen ja levittyy kerralla tasaisesti koko linssille. Holmenkol voi olla jopa riittoisampi, kuin selvästi tuhlailevammin ja isompina pisaroina ruiskiva Fog Buster. Kunhan saan joskus nämä pullot käytettyä, niin aloitan uuden pullon kanssa käyttökertojen kirjaamisen.
"Unelmat vahvistavat sydäntä"