RoiMeloo keskustelupalsta

Skibotn 17-19.6 (nyt myös video!)

Started by Tuomas, 20 June, 2005, 07:55

Previous topic - Next topic

Tuomas

Pyörähdettiin Skibottenissa viikonloppuseltaan hyvän vesitilanteen houkuttelemana. Menomatkalla käytiin surffailemassa Sonkamuotkan Kelokurkkiolla Jaanin ja Aapon kanssa. Kelokurkkio olikin varsin mainio ja varsinkin kosken vasemmalla heti niskan jälkeen oli loistava surffiaalto.

Myös Norjan puolella vesi oli korkealla. Skibotnjoki ja sen sivujoet olivat reilusti tulvassa, vaikka olivatkin pudonneet edellisestä viikonlopusta jo reilusti. Yläkanjoni oli sopiva. Väli- ja alakanjoneissa liikaa vettä ainakin meille.

Signaldalelva oli tosi jämäkässä kunnossa. Reilusti korkein vesi mitä olen koskaan nähnyt. Vettä oli puista puihin eli ihan kunnon tulva. Sagfossen ei herättänyt kiinnostusta melomiseen, mutta Kavlefossen melottiin. Kavlefossen on normaalivedellä vauhdikas ja kivinen ränni - nyt kiviä ei juuri näkynyt, mutta vauhtia oli parin pykälän verran lisää. Kaikki akanvirrat olivat pyyhkiytyneet pois ja koski on suht pitkä ja intensiivinen - varmasti painajaismainen paikka uida. Heti ensimmäinessä aalto/hontossa vedin nurin, mikä herätteli sopivasti kosken loppuosalle. Juhokin väänsi pari eskimoa pitkin matkaa.

Paluumatkalla pysähdyttiin vielä Pättikkäkoskella laskemassa isoa vettä. Tällä vedellä Pättikkä oli enimmäkseen isoja aaltoja ja kosken puolenvälin jälkeen keskellä koskea stoppari. Stopparin pääsi kiertämään oikealta, mutta jos meni liikaa oikealla siellä oli pienempi stoppari. Ensimmäisellä laskulla Juho jäi hetkeksi surffailemaan pienempään stoppariin pelipaatilla, kun itse menin laskupaatilla suoraan läpi. Toisella laskulla melottiin isomman stopparin laidasta ilman ongelmia.

Kuvia Skibotnjoelta. Tuttuun tapaan näissä ei paljoa melontaa näy.
http://roimeloo.net/albums/skibotn_06_2005/

Video Skibotnjoelta:
http://roimeloo.net/vids/Skibotn_06_2005.avi
"Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong."