Melonnanohjaajakurssi 28.-30.5.2021

Keskustele tapahtumakalenteriin lisätyistä tapahtumista täällä.
tanykane
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Marras 2020, 18:23

Melonnanohjaajakurssi 28.-30.5.2021

Viesti Kirjoittaja tanykane »

Rovaniemen melojat järjestää Melonta- ja soutuliiton koulutusjärjestelmän vaatimusten mukaisen melonnanohjaajakurssin 28.-30.05.2021

Kurssi painottuu virtaavaan veteen ja helppoihin koskiympäristöihin. Varsinainen koskimelontakokemus ei ole osallistumisen edellytys, mutta hyödyksi on, jos osallistujat ovat meloneet virtaavassa vedessä. Kurssilla melotaan ja harjoitellaan ohjaus- ja pelastustoimintaa sekä kajakeilla että avokanootilla. Kurssiin sisältyy kirjallinen ennakkotehtävä sekä noin neljän tunnin mittainen etäluento ennen kurssia.

Melonnanohjaajat vastaavat melontaseurojen, oppilaitosten ja yritysten melonnan perustoiminnasta. He voivat vetää helppoja retkiä suojaisilla sisävesillä ja noin luokan I tai helpommissa koskiympäristöissä. Usein melonnanohjaajat toimivat ohjaajina myös melonnan peruskursseilla. Pääsyvaatimuksena kurssille on 18 vuoden ikä, melonnan mahdollistava terveydentila ja fyysinen kunto, 200m uimataito + 50m uimarin hinaus melontavarusteissa (liivit päällä molemmilla), vähintään yhden vuoden melontakokemus sekä kokemusta melonnan ohjaamisesta esimerkiksi apuohjaajana ja sujuva kajakin / kanootin käsittelytaito. Käsittelytaito osoitetaan Melonta- ja soutuliiton tason 2 taitokokeella. Jos taitokoetta ei ole suoritettuna, sen voi suorittaa kurssin aluksi. Huomaa, että kokeen hyväksytty suorittaminen on ehdoton edellytys kurssille osallistumiselle.

Ohjelma

Paikka: Rovaniemi (Ounasjoki, Kemijoki, Raudanjoki). Kurssin aluksi kokoonnutaan Rovaniemen melojien vajalle (Ounaspaviljonki, Rovaniemi), jonne kurssi myös päättyy.

Aika: pe 28.5. klo 13-21, la 29.5. klo 9-18, su 30.5. klo 9-16. Yhteensä 24 h, josta vesillä 18-20 h. Etäluento järjestetään erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Osallistujamäärä: 5 - 10 henkeä

Hinta: 210 € (sis. alv). Kurssi maksetaan erillisen laskun perusteella.
Hintaan sisältyy: Koulutus ja materiaalit sekä Melonta- ja soutuliiton materiaali- ja rekisteröimismaksu (50 eur), kanoottikaluston käyttö. Huom. Osallistujilla tulee olla oma kajakki. Sekä retkikajakki että creeker / river runner käyvät.
Hintaan ei sisälly: Ruokailut, majoitus, kuljetukset, vakuutukset, kajakkikaluston käyttö

Kouluttaja: Melontakouluttaja Tapio Nykänen

Varustus: Henkilökohtaiset melontavarusteet (kuiva- tai märkäpuku, myös laadukas anorakki-housut -yhdistelmä käy, kelluntaliivit, soveltuvat kengät, tarvittaessa vaihtovaatekerta pakattuna kuivasäkkeihin), kypärä sekä melonnan turvaohjeen määrittämä retkenjohtajan varustus
(https://www.melontajasoutuliitto.fi/@Bi ... e+2012.pdf, s. 2). Retkiruoat ja juomat erityisesti lauantai- ja sunnuntaipäiville.

Lisätiedot koulutusjärjestelmästä: http://www.melontajasoutuliitto.fi/koul ... akoulutus/

Ilmoittautuminen ja lisätiedot kurssista: melontakouluttaja Tapio Nykänen, tanykane@gmail.com tai +358405226693 (Whatsapp tai tekstiviesti tavoittaa nopeiten). Huom! Sitovat ilmoittautumiset kurssille 10.05.2021 mennessä.