Melonnanohjaajakurssi 27.-29.5.2022

Keskustele tapahtumakalenteriin lisätyistä tapahtumista täällä.
tanykane
Viestit: 2
Liittynyt: 09 Marras 2020, 18:23

Melonnanohjaajakurssi 27.-29.5.2022

Viesti Kirjoittaja tanykane »

Rovaniemen Melojat järjestää Melonta- ja soutuliiton koulutusjärjestelmän vaatimusten mukaisen

Melonnanohjaajakurssin 27.-29.5.2022

Kurssi painottuu virtaveteen ja helppoihin koskiympäristöihin. Varsinainen koskimelontakokemus ei ole osallistumisen edellytys, mutta hyödyksi on, jos osallistujat ovat meloneet helpossa virtaavassa vedessä. Kurssilla melotaan monipuolisesti koski- ja retkikajakeilla sekä avokanootilla ja harjoitellaan ohjaus- ja pelastustoimintaa järvi- ja jokiympäristöissä. Kurssiin sisältyy kirjallinen ennakkotehtävä, jossa perehdytään ohjatun melonnan turvallisuussuunnitteluun. Kurssilla tutustutaan alustavasti myös siihen, millaisia vaatimuksia kuluttajaturvallisuuslaki ja muu säätely asettavat melontapalveluiden järjestäjälle.

Melonnanohjaajat vastaavat melontaseurojen, oppilaitosten ja yritysten melonnan perustoiminnasta. He voivat vetää helppoja retkiä suojaisilla sisä- tai rannikkovesillä ja noin luokan I koskiympäristöissä. Usein melonnanohjaajat toimivat ohjaajina melonnan peruskursseilla.

Pääsyvaatimuksena kurssille on 18 vuoden ikä, melonnan mahdollistava terveydentila ja fyysinen kunto, 200m uimataito + 50m uimarin hinaus melontavarusteissa (liivit päällä molemmilla), vähintään yhden vuoden melontakokemus sekä kokemusta melonnan ohjaamisesta esimerkiksi apuohjaajana ja sujuva kajakin / kanootin käsittelytaito. Käsittelytaito osoitetaan Melonta- ja soutuliiton tason 2 taitokokeella (EPP2, kajakki tai kanootti). Koe tulee olla suoritettuna ennen kurssille osallistumista. Perustelluissa tapauksissa koe voidaan suorittaa kurssin ensimmäisenä päivänä. Tällöinkin tulee kuitenkin huomioida, että koe on kurssille osallistumisen ennakkovaatimus eli se tulee suorittaa hyväksytysti.

Ohjelma:

Paikka: Rovaniemi (Ounasjoki, Kemijoki, Raudanjoki). Kurssin aluksi kokoonnutaan Rovaniemelle Ounaspaviljongin rantaan, jonne kurssi myös päättyy.

Aika: pe 27.5. klo 14-21, la 28.5. klo 10-18, su 29.5. klo 9-17. Yhteensä 24 h, josta vesillä 18-20 h. Lisäksi erikseen ilmoitettavana ajankohtana ennakkokokoontuminen etänä sekä ennakkotehtävä.

Osallistujamäärä: 6–10 henkeä

Hinta: 240 € (sis. alv). Kurssi maksetaan erillisen laskun perusteella.

Hintaan sisältyy: Koulutus ja materiaalit sekä Melonta- ja soutuliiton materiaali- ja rekisteröimismaksu (50 eur), melontakalusto (kajakit, kanootit, melat, kypärät, heittoköydet, hinausvyöt ym.)

Hintaan ei sisälly: Ruokailut, majoitus, kuljetukset, vakuutukset (Rovaniemen Melojilla on toiminnanvastuuvakuutus, mutta osallistujien pitää huolehtia omista tapaturma- ym. vakuutuksistaan itse)

Kouluttaja: Melontakouluttaja Tapio Nykänen

Varustus: Henkilökohtaiset melontavarusteet (kuiva- tai märkäpuku, myös laadukas anorakki-housut -yhdistelmä käy, kelluntaliivit, soveltuvat kengät, tarvittaessa vaihtovaatekerta pakattuna kuivasäkkeihin) sekä melonnan turvaohjeen määrittämä retkenjohtajan varustus (https://www.melontajasoutuliitto.fi/@Bi ... e+2012.pdf, s. 2). Retkiruoat ja juomat erityisesti lauantai- ja sunnuntaipäiville. Huomaa, että kurssin aikana joet ovat kevättulvassa ja vesi on kylmää. Kurssilla ollaan veden varassa suhteellisen paljon. Varustaudu olosuhteiden vaatimalla tavalla.

Lisätiedot koulutusjärjestelmästä: http://www.melontajasoutuliitto.fi/koul ... akoulutus/

Ilmoittautuminen ja lisätiedot kurssista: Melontakouluttaja Tapio Nykänen, tanykane@gmail.com tai +358405226693 (tekstiviesti tai WhatsApp toimii parhaiten)