Pasin melontakausi 2020

Pidä kirjaa melonnoistasi.
Avatar
PasiK
Viestit: 22
Liittynyt: 27 Huhti 2020, 12:52

Pasin melontakausi 2020

Viesti Kirjoittaja PasiK »

Tämän kesän ulkomaan melonnat voivat olla suljettujen rajojen takana, mutta otetaan ilo irti lähikohteista. Kesän tavoite on treenata kanoottikoskimelonta haltuun hyödyntämällä kotikontujen jokipätkiä.

10.4. Vikaköngäs. Kausi avattu kajakkimelonnalla. Komeat jäärannat ja leppoisa virtaus. Helppoa melontaa komeassa kelissä.

13.4. Vikaköngäs. Kepeää melontaa ja akanvirtaslaalomia. Virtaamat alhaiset. Pieni tuskastuminen yli-isoon creekkipaattiin, mutta onneksi tallissa on sporttisia vaihtoehtoja.

19.4. Vikaköngäs. Kanoottikauden aloitus, hienoista virtaaman nousua, mutta edelleen akanvirrat helposti melottavissa ja suht vähän kiviä. Koskikanootilla ujoa horjumista ja lossailua könkään yläpuolella helpoissa virroissa ja lopetus RPM kurvailuilla. Nopea ja sporttinen kajakki huomattavasti hauskempi meloa, kuin järkälemäinen creekkipaatti.

23.4. Vikaköngäs. Kolme kanoottilaskua akanvirtalossailun maustamana. Ei yhtään uintia, mutta kalsaripaita hiestä märkänä ja takki tyhjänä. Ilmeisen raskasta kaikkine jännityksineen. Virtaamat edelleen niin alhaiset, että jopa Korpikoski toimi virranrajakurvailuun erinomaisesti. Melonnan kruunasi kaunis keväinen sää ja joutsenpariskunta.

26.4. Korpikoski. Kanoottikurvailua med Taneli, Jenni ja Merja. Muut meloi ja minä harrastin melonta-uinti -duathlonia. Harmittavasti leikki loppui vähän lyhyeen, kun toisella uinnilla havaitsin sepaluksen olevan raollaan ja puntit painoi kylmästä vedestä. Siitä sitten hopusti vaihtamaan kuivat päälle. Reissulta opittua: sepalus pitää olla kiinni, kanoottimelassa on lapa vain toisella puolen ja kahvalla ei pysty tekemään tuentoja. Uinteja 2 kpl; itseni uitin kuiville ja Taneli pökki kanootin rantaan.

29.4. Oikarainen. Kanoottilossailua ja kahdet uinnit akanvirrassa. Eskimo vaatii näköjään hienosäätöä, kun veivaa kylmänveden kamppeet päällä. Permantokosken virtaama reilu 50 kuutiota ja kanoottimelontatreeniin erittäin hyvä. Matalaa, mutta kivistä ei ollut häiriöksi.

1.5. Oikarainen. RPM melontaa, permantokoski 50 kuution virtaamilla ja kemijoki jäässä. Erityisen hyvä virtaamatilanne uusille ja vanhoille melojille. Ei tarvitse kantaa, vaan voi melskata ympäriinsä minkä kerkiää ja treenailla ihan perusmelontaa. Sillan alla pieni laine, jossa pystyi surffaamaan niin kauan kuin viitsi.

1.-31.Toukokuu. Vikakönkäällä, Vaattunkikönkäällä ja Marraskoskella sekalaista tulvamelontaa useampi kerta. Mieleenpainuvin keikaus oli kanootilla hiukan tulviva vika-vaattunki -retki sekä Marraskosken RPM tulvasurffit. Avo- ja slalomkanoottihommat saavat odotella vähempiä vesiä. Siihen asti kajakkitouhuja.
Half the Paddle, Twice the Swimmer